Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  1:15 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021 17:59

ΣΟΦΙΑ ΟΡΘΗ - σειρά 63η

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

- Ο Θεός κατά τη μουσουλμανική παράδοση - ο Ένας- έχει εκατό ωραία ονόματα, αλλά απο αυτά το τελευταίο είναι γνωστό μόνο σ'αυτόν.

- Ο Κουμφουκιανισμός και ο Ταοϊσμός είναι θρησκείες σοφίας, οι οποίες ξεκινάνε από την πίστη στην αρμονία του ουρανού και της γής και των οποίων κύριοι τύποι είναι ο σοφός.

- Το "όλον" κατάγεται όχι μόνο από μία πρωταρχική έκρηξη, αλλά από ένα πρωταρχικό άλμα: από εκείνη την πρωταρχική αιτία των αιτιών την οποία ονομάζουμε Θεό, μάλιστα 'δημιουργό Θεό'.

- Η γή ήταν έρημη και άδεια λίγο πριν απο τη γένεση της πρώτης ζωής πριν περίπου απο 3,5 δισεκατομμύρια χρόνια. Το έδειξε το ευρωπαϊκό διαστημικό ανιχνευτικό σκάφος "Huygens".

-Ανθρωποειδή υπάρχουν εδώ και τρία περίπου εκατομμύρια χρόνια. Άνθρωποι υπάρχουν μόνο τα τελευταία διακόσιες χιλιάδες χρόνια.

- Όλες οί μορφές ζωής παρουσιάζονται μεταξύ τους ως συγγενικές. Έχουν χαρακτηρισθεί από αριστερόστροφα μόρια (δεξιόστροφα δεν υπάρχουν), τα οποία όλα προφανώς έχουν την ίδια προέλευση.

- Η εξελικτική θεωρία του Δαρβίνου θεωρείται σήμερα ως ακριβώς θεμελιωμένη απο φυσικοεπιστημονική άποψη και ως πειραματικά επικυρωμένη.

- Η διάβαση (της ύλης) προς τη ζωή στηρίζεται σε βιοχημικές νομοτέλειες και έτσι σε αυτοργάνωση της ύλης των μορίων.

- Καθετί που υπάρχει μέσα στο σύμπαν είναι καρπός τύχης και αναγκαιότητας. (Δημόκριτος 5ος Π.Χ. αιώνας)

- Η μοριακή βιολογία έχει θέσει τέρμα στον επί αιώνες διατηρούμενο μυστικισμό της δημιουργίας. Έχει ολοκληρώσει ότι άρχισε ο Γαλιλαίος.

- Για να γίνει δυνατόν ύστερα απο δισεκατομμύρια χρόνια να δημιουργηθεί μια φορά ζωή, έπρεπε μέσα στον κόσμο να ζυγισθούν όλα ακριβώς. Ο λεπτός συντονισμός ύλης και ενέργειας, πυρηνικών, ηλεκτρομαγνητικών δυνάμεων, της δύναμης της βαρύτητας και ενέργειας δια πυρηνικών αντιδράσεων στον δικό μας ήλιο.

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AitoloakarnaniaBest.gr

Διαβάστηκε 1232 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021 18:22
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Φρίξος

Συντάκτης άρθρων, το περιεχόμενο των οποίων είναι το απόσταγμα εμπειριών και γνώσης γύρω απο τον άνθρωπο, τη ζωή, την κοινωνία, την ιστορία, την πολιτική κ.α. Τα άρθρα αυτά αποσκοπούν στην αυτοβελτίωση όλων μας.
Η γνώση είναι δύναμη !!!