Σάββατο, 13η Ιουλίου 2024  4:43 μμ
Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024 09:33

Μεσολόγγι: Σε τροχιά υλοποίησης η ανάπλαση και συντήρηση του Κήπου των Ηρώων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Επιτόπια επίσκεψη στον Κήπο των Ηρώων στο Μεσολόγγι για να «ρυθμίσουν» τις τελευταίες λεπτομέρειες, της μελέτης που συντάσσεται, για την ανάδειξη και συντήρησή του, πραγματοποίησαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας, Θανάσης Μαυρομμάτης και η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Πολιτισμού, Ολυμπία Βικάτου.

Η ολοκλήρωση της μελέτης αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα, ώστε άμεσα να εκκινήσουν οι διαδικασίες δημοπράτησης του έργου, με στόχο αυτό να έχει ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2025.

Το έργο της ανάδειξης και συντήρησης του Κήπου των Ηρώων και του ιστορικού τείχους χρηματοδοτείται μέσω ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με την επίβλεψη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Στο έργο μεταξύ άλλων προβλέπεται συντήρηση μνημείων και κυρίως αυτών του Τύμβου των Ηρώων και του Τάφου του Μάρκου Μπότσαρη, διαμόρφωση διαδρόμων και εργασίες αναστύλωσης του Ιστορικού Τείχους.

Παράλληλα από πλευράς δήμου Μεσολογγίου θα γίνει συντήρηση του μαντρότοιχου με το Παλαιό Νοσοκομείο και εργασίες φωτισμού και καλλωπισμού των φυτών.

Παρόντες στην επίσκεψη ήταν στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Αξίζει να τονιστεί ότι το συγκεκριμένο έργο είναι το τέταρτο κατά σειρά, την τρέχουσα τετραετία, μεγάλο έργο που θα υλοποιηθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και την εποπτεία της Ολυμπίας Βικάτου, στα όρια του δήμου Μεσολογγίου.

Θυμίζουμε ότι έχουν ολοκληρωθεί και παραδοθεί σε χρήση, το Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο, το Αρχαίο Θέατρο Πλευρώνας και πρόσφατα το Αρχαίο Θέατρο Οινιάδων.

messolonghinews.gr

Διαβάστηκε 134 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News