Πέμπτη, 27η Ιουνίου 2024  6:30 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024 10:06

Μπαμπαλιό Βάλτου: Παρουσίαση βιβλίου "Μαρτυρίες και Διηγήσεις" του Ιερέως Θεόδωρου Χαρ. Θεοδωρίδη (Δευ 24/6/2024 11:00 πμ)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2024 11:00 πμ, στο Μπαμπαλιό Βάλτου θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου "ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΗΓΗΣΕΙΣ", του Ιερέως ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΧΑΡ. ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ, ο οποίος γεννήθηκε στο χωριό Λειβάδια Κεπέκκλησας του Πόντου, ως πρόσφυγας μετά από περιπλανήσεις, εξορίες και δεινά, εγκαταστάθηκε στο Μπαμπαλίό Βάλτου.

Ο ιερέας - εμβληματική μορφή για το Μπαμπαλιό και όλο τον Βάλτο, άφησε τα χειρόγραφά του τα οποία οι απόγονοί του -με τη σειρά τους-έφεραν στο φως.

Μια 4χρονη μικρή νεράιδα εύχεται να γίνει η Barbie γοργόνα

Πρόκειται για ένα βιβλίο με τεράστιο ιστορικό - λαογραφικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον.

Ως χώρος για την παρουσίαση του βιβλίου έχει επιλεγεί η εκκλησία στο παλιό χωριό -η πρώτη εκκλησία του χτίστηκε πρωτοστατούντος του παπά-Θόδωρου. Ώρα 11 π.μ., αντί μνημοσύνου του Αγίου Πνεύματος.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 119 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024 10:12
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News