Σάββατο, 28η Σεπτεμβρίου 2024  4:47 πμ
Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024 12:00

Είναι ευκαιρία για το Αγρίνιο το Εθνικό Επενδυτικό Ταμείο με τα βιομηχανικά πάρκα;

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τα νέα είναι άσχημα αλλά θα μπορούσε και να γυρίσει το... φύλλο.

Η πραγματικότητα λέει ότι η κυβέρνηση και ο υπουργός κ. Χατζηδάκης παρουσίασαν ήδη το Εθνικό Επενδυτικό Ταμείο που θα βγάλει από το μυαλό των Ελλήνων το ΤΑΙΠΕΔ που έχει περάσει ως "ξεπούλημα" λόγω χρεών.

Το ΤΑΙΠΕΔ και το ΤΧΣ απορροφώνται από την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ) και συγχωνεύονται με αυτήν, ενώ το βασικότερο όλων είναι ότι συστήνεται Επενδυτικό Ταμείο, με σκοπό τη χρηματοδότηση αναπτυξιακών επενδυτικών δραστηριοτήτων. Τι λένε στο υπουργείο;

"Θα λειτουργεί στο πλαίσιο του Υπερταμείου και θα είναι ένα επενδυτικό εργαλείο, αντίστοιχο με αυτά που λειτουργούν στις περισσότερες χώρες της ΕΕ, που θα ευνοεί αναπτυξιακές πρωτοβουλίες ιδιαίτερα σε κλάδους αιχμής, νέες τεχνολογίες και «πράσινες» επενδύσεις".

Περιλαμβάνεται και «αναμόρφωση» των ΔΕΚΟ στα πρότυπα της ΔΕΗ και του ΕΦΚΑ, όπως είχε γράψει το Liberal.gr πριν λίγες εβδομάδες. Το οικονομικό επιτελείο θέλει να βάλει τέλος στο χάος των ΔΕΚΟ που ανήκουν στο Υπερταμείο. Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα, λοιπόν.

Το σχέδιο νόμου θα αφορά στις εξής ΔΕΚΟ: Όμιλος ΟΑΣΑ και οι θυγατρικές του ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ, ΕΛΤΑ, ΕΤΑΔ, Εταιρία διαχείρισης των ακινήτων του ΟΣΕ (ΓΑΙΑΟΣΕ), ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ (η θυγατρική της ΕΤΒΑ που διαχειρίζεται τα βιομηχανικά πάρκα), HELEXPO ΔΕΘ, Οργανισμός Κεντρικής Αγοράς Αθηνών (ΟΚΑΑ), στον Ρέντη, Οργανισμός της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης (ΚΑΘ), Ελληνικές Αλυκές και Διώρυγα της Κορίνθου.

Η πρώτη ανάγνωση λέει ότι στην Αιτωλοακαρνανία όφελος μπορεί να έχει μόνο η περιοχή του Μεσολογγίου όπου είναι η έδρα για τις Ελληνικές Αλυκές.

Μια δεύτερη ανάγνωση λέει, όμως, ότι το Αγρίνιο χρόνια ψάχνει για ΒΙ.ΠΕ ενώ και στο Πλατυγιάλι το μείζον ζήτημα είναι τι θα κάνουμε την γη που δεν είναι ΒΙ.ΠΕ. Οπότε, μάλλον πρέπει να αρχίζουν να κατεβάζουν ιδέες οι τοπικοί παράγοντες...

Εφημερίδα "Συνείδηση"

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 174 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News