Σάββατο, 28η Σεπτεμβρίου 2024  4:47 πμ
Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024 10:56

Τελικά έρχονται στην Αιτωλοακαρνανία οι Άραβες μέσω…εξαγοράς

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Δεκαετίες τώρα στην Αιτωλοακαρνανία διακινούνται σενάρια για επενδυτικό ενδιαφέρον Αράβων. Κατά κανόνα αφορούσαν το Πλατυγιάλι. Τα σενάρια πάντα έμεναν σενάρια και οι ελπίδες αποδεικνύονταν φρούδες…

Από σήμερα ωστόσο τα δεδομένα αλλάζουν… Η Abu Dhabi Future Energy PJSC – Masdar (“Masdar”), ο ηγέτης της καθαρής ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε οριστική συμφωνία με την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. και λοιπούς μετόχους της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε..

Πρόθεση της να αποκτήσει αρχικά το 67% των υφιστάμενων μετοχών της εταιρείας με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, με την επιφύλαξη ρυθμιστικών εγκρίσεων και άλλων όρων. Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η Masdar θα εκκινήσει υποχρεωτική δημόσια πρόταση για την απόκτηση όλων των υπόλοιπων μετοχών της εταιρείας, με στόχο να φθάσει το 100%.

Η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ωστόσο είναι μια εταιρεία άμεσα συνδεόμενη με την Αιτωλοακαρνανία. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για το mega project της, τον Αντλησιοταμιευτικό Σταθμό 680 MW στον Βάλτο του δήμου Αμφιλοχίας. Στον Ορεινό Βάλτο εξάλλου, στο Αυλάκι, λειτουργεί υδροηλεκτρικό φράγμα. Παράλληλα σχεδιάζει πλωτά φωτοβολταϊκά σε λίμνες και άλλα μικρότερης έκτασης έργα ΑΠΕ.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 298 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News