Παρασκευή, 28η Ιουνίου 2024  12:31 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024 00:12

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών του Νοσοκομείου Αγρινίου για την στάση εργασίας των Συμβασιούχων Εργαζομένων Σ.Ο.Χ.

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Όχι στην επικείμενη απόλυση των Συμβασιούχων Εργαζομένων ΜΕ Σ.Ο.Χ. της ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ Μονάδας Αγρινίου 

Συμμετέχουμε στη στάση εργασίας την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024, 12 έως 3 μ.μ.

ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ Σ.Ο.Χ.

Οι χιλιάδες συμβασιούχοι συνάδελφοι Σ.Ο.Χ. στην καθαριότητα και φύλαξη δεκάδων δημόσιων μονάδων υγείας έχουν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία και καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες στις εν λόγω μονάδες υγείας. Αγανάκτηση προκαλεί το γεγονός ότι η «αναγνώριση» της προσφοράς των εργαζομένων Σ.Ο.Χ. από την κυβέρνηση είναι η επικείμενη απόλυση τους και η ανάθεση των υπηρεσιών σε εργολαβικές εταιρείες, αν και είναι γνωστό ότι το κόστος τους από τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων είναι πολύ μεγαλύτερο και οι εργολαβικές εταιρείες καταπατούν συχνά ακόμη και στοιχειώδη εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα. 30 εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στην καθαριότητα του Νοσοκομείου Αγρινίου βρίσκονται άμεσα αντιμέτωποι με την απόλυση αφού η διοίκηση εφαρμόζοντας κατά γράμμα την πολιτική της κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας ολοκλήρωσε τις διαδικασίες για την ανάθεση των υπηρεσιών καθαριότητας σε εργολάβους. Οι 30 εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στην καθαριότητα του Νοσοκομείου Αγρινίου βρίσκονται αντιμέτωποι με την απόλυση τους παρότι πρόκειται για εργαζόμενους πολλών ετών στην καθαριότητα του νοσοκομείου με πολύτιμη εμπειρία. Οι 30 εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στην καθαριότητα του Νοσοκομείου Αγρινίου βρίσκονται αντιμέτωποι με την απόλυση τους παρότι ενώ «αναγνωρίζεται» η προσφορά τους -τόσο κατά την περίοδο της πανδημίας όσο και γενικότερα- από την κυβέρνηση, η ίδια αρνείται το δίκαιο αίτημα τους για μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου με πλήρη δικαιώματα.Και ακολουθούν οι εργαζόμενοι με Σ.Ο.Χ. στις υπηρεσίες φύλαξης του Νοσοκομείου Αγρινίου..


Τυχόν απόλυση των συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα και τη φύλαξη του νοσοκομείου θα σημάνει την απώλεια της εμπειρίας που έχουν αποκτήσει και θα δημιουργήσει σοβαρότατο πρόβλημα επιβίωσης σε πολλούς από αυτούς και τις οικογένειες τους.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Να ΜΗΝ απολυθούν οι εργαζόμενοι με συμβάσεις Σ.Ο.Χ. στην καθαριότητα και στη φύλαξη του Νοσοκομείου Αγρινίου! Εργάζονται για 7 συναπτά έτη, συμπεριλαμβανομένων και των χρόνων της πανδημίας, έχοντας συσσωρεύσει ανεκτίμητη εργασιακή εμπειρία καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες
  • Να προχωρήσει με νομοθετική ρύθμιση η μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε συμβάσεις αορίστου χρόνου με πλήρη δικαιώματα
Διαβάστηκε 110 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News