Σάββατο, 13η Ιουλίου 2024  5:24 μμ
Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024 23:21

Ολοκληρωμένη πρόταση για την σχολική στέγη στο Μεσολόγγι ζητά η Ά ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας θεωρεί ότι είναι πλέον άκρως απαραίτητο να σχεδιαστεί ΤΩΡΑ ολοκληρωμένη πρόταση για τη σχολική στέγη από τη Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και χρηματοδότηση».

Τα παραπάνω αναφέρει -μεταξύ άλλων- σε ανακοίνωσή της η Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας αναφορικά με το πρόβλημα στέγασης σχολικών μονάδων στην περιοχή του Μεσολογγίου, ζητώντας την εξεύρεση λύσεων.

Αναλυτικά:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας εδώ και αρκετά χρόνια έχει θέσει με έμφαση στις τοπικές αυτοδιοικητικές Αρχές πρώτου και δεύτερου βαθμού το οξυμένο πρόβλημα της σχολικής στέγης.

Στην περιοχή μας λειτουργούν σχολεία χωρίς άδεια, με ακατάλληλες αίθουσες διδασκαλίας, ακόμη και σχολεία χωρίς δική τους στέγη, όπως το Καλλιτεχνικό.

Το πρόβλημα επανέρχεται για μια ακόμη φορά πιεστικά αφού η προσωρινή φιλοξενία του Καλλιτεχνικού Σχολείου στο 2ο Γενικό Λύκειο Μεσολογγίου δεν επαρκεί για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες του και αναζητείται εκ νέου λύση.

Το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας θεωρεί ότι είναι πλέον άκρως απαραίτητο να σχεδιαστεί ΤΩΡΑ ολοκληρωμένη πρόταση για τη σχολική στέγη από τη Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και χρηματοδότηση.

Καλούμε άμεσα την τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού σε συνεργασία ώστε να συζητήσουμε και να βρούμε τρόπους υλοποίησης μιας σταθερής και μόνιμης λύσης για όλα τα προβλήματα στέγης των σχολείων της περιοχής».

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 120 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News