Απόσπασμα από την τοποθέτηση του Προέδρου του Ε.Σ.Α. Κ. Γιαννόπουλου στη σημερινή δημόσια ενημερωτική συνάντηση για το νέο ειδικό πολεοδομικό σχέδιο :
" Δυστυχώς ακούσαμε τον Γενικό γραμματέα του Δήμου να λέει πως θα δοθούν 2 μήνες περιθώριο στους φορείς να καταθέσουν εγγράφως προτάσεις και προβληματισμούς για το νέο ειδικό πολεοδομικό σχέδιο. Ακούστηκε η άποψη από εκπρόσωπο της ομάδας μελέτης ότι 2 μήνες είναι υπερβολή και ότι 1 μήνας φτάνει.
Συγγνώμη αλλά εμείς έχουμε μια άλλη αντίληψη. Ζητάμε και θέλουμε να έχουμε στα χέρια μας τον πλήρη φάκελο με τις όποιες προτάσεις, παρεμβάσεις, αλλαγές σχεδιάζονται να γίνουν. Θα τον μελετήσουμε προσεκτικά και συγκεκριμένες προτάσεις θα καταθέσουμε. Θεωρούμε ότι το διάστημα 2 μηνών, πόσο μάλλον ο ένας μήνας, ειδικά όταν μιλάμε για Ιούλιο και Αύγουστο ( καλοκαιρινοί μήνες διακοπών) που σχεδόν όλη η Ελλάδα υπολειτουργεί, είναι πάρα πολύ μικρό και δε συνάδει με τη σοβαρότητα του θέματος. Ο υφιστάμενος πολεοδομικός χάρτης έχει να αλλάξει στο Αγρίνιο σχεδόν 60 χρόνια και ο νέος πολεοδομικός σχεδιασμός είναι βέβαιο ότι θα επηρεάσει για τις επόμενες δεκαετίες όχι μόνο τα μαγαζιά μας, τα μέλη μας ή τους ελεύθερους επαγγελματίες της περιοχής, αλλά το σύνολο των συμπολιτών μας. Για μας είναι ζήτημα αιχμής και πρόταγμα έχουμε τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας. Οι φορείς πρέπει να έχουν το χρόνο σοβαρά να μελετήσουν τον πλήρη φάκελο και εμπεριστατωμένα να τοποθετηθούν. Αυτό πιστεύουμε ότι με fast track διαδικασίες δεν μπορεί και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να γίνει "
εκ του Συλλόγου