Τετάρτη, 26η Ιουνίου 2024  5:20 μμ
 
wm small
Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024 12:05

Νέο ΑΣΕΠ: Οι τρεις αλλαγές που εξετάζονται – Πώς θα γίνονται οι προσλήψεις

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σειρά από αλλαγές εξετάζει το κυβερνητικό επιτελείο για τη διαδικασία των προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ που θα έχει ως στόχο στην επιτάχυνση των διορισμών.

Oπως είχε διαμηνύσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια του πρόσφατου Υπουργικού Συμβουλίου «το πιο αποτελεσματικό κράτος» είναι ως μία από τις στοχευμένες προτεραιότητές μας» με τη νέα κυβερνητική σύνθεση το περασμένο Σάββατο, ενώ την ερχόμενη Πέμπτη προγραμματίζει σύσκεψη εργασίας στο υπουργείο Εσωτερικών με αιχμή το νέο ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με Τα ΝΕΑ εξετάζονται 3 αλλαγές και μια εναλλακτική για το νέο ΑΣΕΠ.

Ψηφιακά δικαιολογητικά: Στα σκαριά είναι ένα νέο, σύμφωνα με Τα Νέα, αυτοματοποιημένο μοντέλο ελέγχου των δικαιολογητικών που υποβάλλονται.

Πρόσληψη σε 12 μήνες: Η κυβέρνηση εξετάζει λύσεις μελετώντας κάθε στάδιο ενός διαγωνισμού πρόσληψης, που σημαίνει ότι επίκειται διαβούλευση με τα στελέχη της Αρχής για θέματα εσωτερικής λειτουργίας.

Ο «κόφτης»: Σε ράγες υλοποίησης μπαίνει από τον επόμενο γραπτό πανελλήνιο διαγωνισμό ένας «κόφτης» στον αριθμό των θέσεων που θα μπορούν να επιλέξουν οι επιτυχόντες.

Το επικουρικό σχήμα: Συζητείται και μία εναλλακτική: Η δημιουργία ενός μίνι ΑΣΕΠ, δηλαδή το σενάριο συγκρότησης ενός επικουρικού οργανισμού ως υποβοηθητικού στη διαχείριση του όγκου των προσλήψεων, ο οποίος θα βρίσκεται υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.

protothema.gr

Διαβάστηκε 87 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News

Στην ίδια κατηγορία