Τρίτη, 25η Ιουνίου 2024  6:22 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024 22:10

Το «μήνυμα» από τους αγρότες στην Αιτωλοακαρνανία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ένα από πλέον σοβαρά μηνύματα της κάλπης των ευρωεκλογών στην Αιτωλοακαρνανία είναι το γεγονός ότι το “ΚΕΚΑ-ΑΚΚΕΛ ΜΑΖΙ για μια Ελεύθερη Ελλάδα”, ένα σχεδόν άγνωστο κόμμα, έλαβε ποσοστό της τάξης του 2%, ξεπερνώντας μάλιστα τη Νέα Αριστερά που έλαβε μόλις 1,8%.

Η σύμπραξη του κόμματος των Κυνηγών, του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Κόμματος και του κινήματος “ΜΑΖΙ για μια Ελεύθερη Ελλάδα” έλαβε ποσοστό 5,4% στο Δήμο Μεσολογγίου και ιδιαίτερα στη Δ.Ε. Οινιαδών 10,5% (ξεπερνώντας εκεί το ΚΚΕ και την Ελληνική Λύση!), καθώς ψηφίστηκε ως επί το πλείστον από το αγρότες που συμμετείχαν στις αγροτικές κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος.

Αυτό το 2% είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό που έλαβε πανελλαδικά, καθώς στις περισσότερες περιοχές της χώρας το εν λόγω κόμμα καταλαμβάνει τη 15η, 16η ή 17η θέση, ενώ στην Αιτωλοακαρνανία την ένατη! Εκτός από το Δήμο Μεσολογγίου αυτή η κομματική συμμαχία έλαβε ποσοστό 3,28% στο Δήμο Ξηρομέρου και 2,08% στο Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας.

Tα ποσοστά αυτά θα πρέπει να προβληματίσουν όλα τα κόμματα για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου και πρωτίστως την πλευρά της Κυβέρνησης, που επέμενε μέχρι τελευταία στιγμή να αποποιείται των ευθυνών της π.χ. στο θέμα της νέας ΚΑΠ και να ρίχνει το φταίξιμο στους Πράσινους και τους Σοσιαλιστές της Ευρωβουλής.

Στο μυαλό του Μητσοτάκη δεν είμαστε φυσικά, αλλά όσοι έσπευσαν να μιλήσουν για «ξήλωμα» του Αυγενάκη στον επικείμενο ανασχηματισμό, δεν το είπαν τυχαία…

Το γεγονός ότι ένα μέρος του αγροτικού κόσμου αναγκάστηκε να στραφεί σε ένα… άγνωστο κόμμα, θα πρέπει να προβληματίσει ακόμη περισσότερο τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, που δεν μπόρεσαν να εισπράξουν τίποτα από τη δυσαρέσκεια των αγροτών.

Εφημερίδα "Συνείδηση" 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 115 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News