Τετάρτη, 19η Ιουνίου 2024  11:07 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2024 23:16

Πανελλήνιες: 17 καθηγητές διαφωνούν με την επίλυση θέματος στη Βιολογία - Ζητούν αναβαθμολόγηση των γραπτών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αναστάτωση έχει προκληθεί στις οικογένειες των υποψηφίων των Πανελλαδικών, οι οποίοι διαγωνίστηκαν στο μάθημα της Βιολογίας της Ομάδας Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας, ύστερα από τη διατύπωση ενστάσεων εκ μέρους 17 καθηγητών Βιολογίας.

Συγκεκριμένα, αν και υπάρχουν δύο απαντήσεις για το θέμα Δ1 της Βιολογίας, σύμφωνα με τις οδηγίες προς τους βαθμολογητές, που έχει αποστείλει η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων προς όλα τα Βαθμολογικά Κέντρα της χώρας, γίνεται αποδεκτή μόνο η μία.

Το γεγονός αυτό, συνεπάγεται την αφαίρεση 4 μονάδων από τα γραπτά των υποψηφίων, οπότε οι 17 εκπαιδευτικοί, που εντόπισαν το πρόβλημα, θεωρούν πως πρέπει να γίνει αναθεώρηση στην οδηγία που έχει σταλεί στα λύκεια και κατ’επέκταση αναβαθμολόγηση των γραπτών. Ο καθηγητής Βιολογίας κ. Δημήτρης Βερβερίδης, αξιολογεί ως «άδικη» την αφαίρεση των 4 μονάδων από τα γραπτά των μαθητών, οι οποίοι έχουν επιλέξει τον δεύτερο τρόπο επίλυσης του θέματος Δ1.

protothema.gr

Διαβάστηκε 142 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.