Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  11:56 πμ
Σάββατο, 08 Ιουνίου 2024 14:07

Λουκία Πιστιόλα: Από την αιώνια αρραβωνιαστικιά του Δόγκανου στην αδίστακτη Βικτώρια στις Ψυχοκόρες

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η μυθιστορηματική ζωή της ηθοποιού Λουκίας Πιστιόλα, που εμπνεύστηκε τον φετινό της ρόλο από τις θείες της στο Αγρίνιο.

Η Λουκία Πιστιόλα είναι το μόνιμο trend κάθε βράδυ στα social media για τον ρόλο της ως η αδίστακτη προαγωγός της καλής κοινωνίας, στις Ψυχοκόρες. Η Βικτωρία της, δημιουργήθηκε εξωτερικά, με τη φινέτσα που και η ίδια διαθέτει ως άνθρωπος και είναι ένας από τους πιο πολύπλοκους και ενδιαφέροντες ρόλους της φετινής τηλεοπτικής σεζόν. Η ηθοποιός και γνώριμή μας από τη σειρά «Εκείνες και εγώ» πριν 28 χρόνια, έχει μία (σχεδόν) μυθιστορηματική ζωή, την οποία από συστολή, σπάνια διηγείται.

Η φιλία με τον Γιάννη Μπέζο και η γνωριμία με τον Ανδρέα Παπανδρέου

Οι αντιπαθείς προσωπικότητες, οι σκοτεινοί ήρωες και ηρωίδες, πάντα ελκύουν το κοινό, είτε στο θέατρο, είτε στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Είναι όμως και οι δυσκολότεροι στο να αποδοθούν. Για να μη χαθεί το μέτρο και φτάσουν στην υπερβολή.

Η τηλεοπτική Βικτωρία στις Ψυχοκόρες δεν είναι απλά, κακιά. Με το προσωπείο της φιλανθρωπίας και μέλος της καλής κοινωνίας της εποχής, είναι στην ουσία ο εγκέφαλος του αδίτακτου trafficking που εκμεταλλεύται τις άτυχες νεαρές κοπέλες που ήταν ψυχοκόρες. Δεν υπάρχει ίχνος συναισθήματος και λογικής. Για εκείνη μετρά μόνο το χρήμα και η εξουσία.

Στο Twitter/X σε καθημερινή βάση υπάρχουν σχόλια για εκείνη από το πρώτο επεισόδιο όταν είδαμε την πλεκτάνη της στη μεταφορά των αδελφών Πολύζου στην Αθήνα. Ειδικά τώρα, που βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο καθώς η Δεσποινιώ, λόγω των δικών της ενεργειών πέφτει θύμα ομαδικού βιασμού, από μία παρέα ευκατάστατων κυριών, όλοι είναι εναντίον της.


Η σπουδαία ηθοποιός δήλωσε πρόσφατα και κάτι που μας εξέπληξε, καθώς όπως είπε, πήρε την απόφαση, ο ρόλος της ως Βικτωρία είναι και ο τελευταίος της τηλεοπτικός ρόλος: «Οι "Ψυχοκόρες" είναι ό,τι καλύτερο έχω κάνει μέχρι στιγμής στην ελληνική τηλεόραση και θα τελειώσω την τηλεοπτική μου καριέρα με αυτόν».

Η Λουκία Πιστιόλα έκανε ελάχιστες τηλεοπτικές δουλειές και ακόμη και εκείνη με τον Γιάννη Μπέζο στη σειρά «Εκείνες και εγώ» υποδυόμενη την «αιώνια» αρραβωνιαστικιά του Ελένη, συνέβη λόγω και της οικογενειακής τους φιλίας, η οποία συνεχίστηκε και στην επόμενη γενιά, καθώς η κόρη του ηθοποιού και ο γιος της Έκτορας είναι φίλοι από παιδιά. Και αν αναρωτιέσαι ποιος είναι ο γιος της, είναι ο νεαρός και ταλαντούχος επίσης ηθοποιός Έκτορας Λιάτσος, ο Πέτρος από το «Ναυάγιο».


Η ζωή της ηθοποιού, εκτός από αυτά τα στοιχεία που μόλις σου έδωσα, μοιάζει έως και μυθιστορηματική. Μεγάλωσε στο Αγρίνιο σε μία ιδιαίτερα ευκατάστατη οικογένεια, αφού ο πατέρας της Γιώργος υπήρξε εκ των ιδρυτών της εταιρείας Agrino. Από τον δυναμισμό των γυναικών της οικογένειας και κάποιες θείες της, εμπνεύστηκε μάλιστα μερικά χαρακτηριστικά της τηλεοπτικής της Βικτωρίας, όπως δήλωσε πρόσφατα στην εφημερίδα Espresso.

Ήταν επιθυμία της από μικρή ηλικία να σπουδάσει ηθοποιός και έτσι όταν πήρε το πτυχίο της από τη δραματική σχολή του Πέλου Κατσέλη, ξεκίνησε τις συνεργασίες της στο θέατρο. Έκανε επιλεκτικές εμφανίσεις στην τηλεόραση από άποψη και η παραγωγός Φρόσω Ράλλη ήταν εκείνη που την έπεισε να επιστρέψει σε αυτήν μετά από δύο δεκαετίες.

Και όπως είπε χαρακτηριστικά στην ίδια συνέντευξη: «Η Φρόσω μου μίλησε για τη σειρά με ενθουσιασμό και κατάλαβα τη ζέση της για να γίνουν οι «Ψυχοκόρες», σαν φόρος τιμής και σε όλες αυτές τις κοπέλες που δεινοπάθησαν σε ξένια χέρια σε μία σκληρή εποχή. Μου μίλησε με πάθος για τις 4 νέες πρωταγωνίστριες της σειράς, που δεν είναι σταρλετάκια με followers στο Instagram, αλλά ταλαντούχες ηθοποιοί».

Η ηθοποιός γνώρισε την οικονομική ευμάρεια αλλά γνώρισε και μεγάλες οικονομικές δυσκολίες την περίοδο της κρίσης, τις οποίες επίσης αντιμετώπισε με αξιοπρέπεια που είναι άλλωστε, φυσικό της χαρακτηριστικό. Αφοσιώθηκε στην ανατροφή των 3 της παιδιών, ενώ αυτό που λίγοι γνωρίζουν είναι πως σύζυγός της υπήρξε ο πιλότος Σπύρος Λιάτσος. Αδελφός του δημοσιογράφου Αιμίλιου Λιάτσου και προσωπικός πιλότος το διάστημα που βρισκόταν στην Ολυμπιακή Αεροπορία, του Ανδρέα Παπανδρέου.

Δεν θα σου αποκαλύψω προς το παρόν, το τέλος του ρόλου της στις Ψυχοκόρες. Γιατί θα γίνει μέσα από μία διαβάθμιση γεγονότων που θα «ενώσει» τις αδελφές Πολύζου ξανά, 59 επεισόδια μετά το πρώτο στο οποίο ουσιαστικά χωρίστηκαν.

queen.gr

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 179 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News