Κυριακή, 23η Ιουνίου 2024  6:58 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 30 Μαϊος 2024 18:58

Οι πέντε ασκήσεις που θα σας ανακουφίσουν από τον πόνο στην πλάτη (φώτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο πόνος στην πλάτη μπορεί μερικές φορές να είναι τόσο έντονος που ακόμα και η πιο απλή κίνηση μπορεί να μοιάζει βασανιστική.

Η άσκηση συχνά βοηθά στην ανακούφιση του πόνου και στην πρόληψη μελλοντικής ενόχλησης. Υπάρχουν ασκήσεις που τεντώνουν και δυναμώνουν τους μύες που υποστηρίζουν την μέση και την πλάτη μας.

Ο πόνος στην πλάτη πολύ συχνά οφείλεται σε λάθος στάση σώματος, σε κάποιο πιάσιμο ή τράβηγμα των μυών.

Ωστόσο, αν έχετε χρόνιο πόνο που οφείλεται σε ιατρικές παθήσεις, πρέπει πάντα να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα γυμναστικής.

Δείτε 5 απλές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι για να ανακουφιστείτε

1. Διατάσεις ώμων

Καθίστε σε μια καρέκλα με ίσια την πλάτη σας. Τεντώστε τους ώμους σας όσο πιο πίσω μπορείτε και κρατήστε αυτήν τη στάση για τουλάχιστον πέντε δευτερόλεπτα. Μετά χαλαρώστε.

Επαναλάβετε την ίδια διάταση πέντε φορές.

2. «Τέντωμα γάτας»

Στηριχθείτε στα γόνατα και τα χέρια σας, σε μια σταθερή επιφάνεια, δηλαδή κατά προτίμηση στο πάτωμα. Tεντώστε την πλάτη σας όσο πιο ψηλά μπορείτε με το κεφάλι να κοιτάει προς τα μέσα.

Έπειτα, τεντώστε την πλάτη σας όσο πιο κάτω μπορείτε με το κεφάλι να κοιτάει προς τα πάνω. Κάντε αυτήν την άσκηση με αργό ρυθμό για να τραβηχτούν οι μύες της πλάτης όσο περισσότερο γίνεται. Επαναλάβετε για δέκα φορές.


3. «Γέφυρα»

Ξαπλώστε ανάσκελα με τα γόνατά σας ελαφρώς λυγισμένα και τα πέλματά σας να ακουμπάνε σταθερά το πάτωμα. Σφίξτε τους μύες στον κορμό σας για να παραμείνουν σταθεροί. Σηκώστε την λεκάνη σας από το πάτωμα προς τα πάνω όσο πιο ψηλά μπορείτε.

Μείνετε σε αυτήν τη στάση για 5 με 7 δευτερόλεπτα και έπειτα επιστρέψτε στην αρχική στάση.

Επαναλάβετε πέντε φορές.

4. Περιστροφή κορμού

Και σε αυτήν την άσκηση πρέπει να ξαπλώσετε ανάσκελα με τα γόνατά σας ελαφρώς λυγισμένα και τα πέλματά σας να ακουμπάνε σταθερά το πάτωμα.

Κρατήστε το πάνω μέρος του σώματος σταθερό και αφήστε τα γόνατα σας να πέσουν από την μία πλευρά, χωρίς να ακουμπήσουν το πάτωμα. Μείνετε σε αυτήν τη θέση για περίπου 5 δευτερόλεπτα και επιστρέψτε στην αρχική. Κάντε το ίδιο και από την άλλη πλευρά.

Επαναλάβετε την διάταση τουλάχιστον 3 φορές από κάθε πλευρά.


5. Επεκτάσεις πλάτης

Ξαπλώστε μπρούμυτα, είτε στο κρεβάτι είτε σε μια πιο σκληρή επιφάνεια. Στηριχθείτε στα χέρια σας και πιέστε ώστε το πάνω μέρος του σώματός σας να σηκωθεί προς τα πάνω και πίσω.

Φροντίστε το κάτω μέρος του σώματος να παραμείνει σταθερό, ώστε να έχει καλύτερο αποτέλεσμα η διάταση στους μύες της πλάτης. Μείνετε για αρκετά δευτερόλεπτα.

Επιστρέψτε στην αρχική θέση και επαναλάβετε την άσκηση 3 με 5 φορές.

 
Διαβάστηκε 144 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News