Τετάρτη, 19η Ιουνίου 2024  10:48 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 30 Μαϊος 2024 18:57

Αυτές είναι οι 10 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις καθημερινά στο παιδί σου μετά το σχολείο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή του παιδιού είναι το σχολείο και όλοι οι γονείς θέλουμε να περνάει όσο το δυνατόν καλύτερα και να έχει τις καλύτερες αναμνήσεις.

Κάποιες καταστάσεις που επικρατούν σε πολλά ελληνικά σχολεία, ωστόσο, δυσκολεύουν ορισμένα παιδιά, τα οποία, λόγω αυτών που βιώνουν, χάνουν τον σκοπό τους, που δεν είναι άλλος από το να μάθουν.

Όσο κοντά κι αν είμαστε στο παιδί μας, αρκετά συχνά μπορεί να μας αποκρύψει πράγματα είτε για να μην στενοχωρηθούμε είτε επειδή ντρέπεται. Ένας από τους στόχους που πρέπει να έχει κάθε γονιός είναι να κερδίσει την εμπιστοσύνη του παιδιού του και να μπορεί να συζητάει μαζί του για όσα το απασχολούν. Μόνο έτσι θα έχει πρόσβαση στις σκέψεις του και θα είναι σε θέση να γνωρίζει, αν το παιδί του είναι χαρούμενο στο σχολικό περιβάλλον του ή αν κάτι πηγαίνει λάθος.

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, η επικοινωνία με τα παιδιά μας είναι το Α και το Ω για τη σχέση μας. Όλοι θέλουμε να μεγαλώσουμε υγιείς και χαρούμενους ανθρώπους που θα κυνηγήσουν τα όνειρά τους και θα αποτελέσουν υπεύθυνα μέλη αυτής της κοινωνίας. Και μπορεί το άγχος και η ανησυχία για το αν το παιδί μας είναι εντάξει να μας κυριεύουν καθημερινά, όμως οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι υπάρχει ένας τρόπος να γνωρίζουμε πάντα τι συμβαίνει στη ζωή του παιδιού μας χωρίς προφανώς να βάλουμε ντετέκτιβ.

Το παιδί μας έχει ανάγκη από αγάπη, φροντίδα και προσοχή, συνεπώς το να ενδιαφέρεται (και να του το δείχνει) ο γονιός του για εκείνο είναι πολύ σημαντικό για την ψυχική υγεία του. Οι ειδικοί, λοιπόν, αναφέρουν πως για να καταφέρουμε να έχουμε κατά κάποιον τρόπο τον έλεγχο, θα πρέπει να είμαστε παρόντες στις ζωές των παιδιών μας και να ενδιαφερόμαστε για όσα συμβαίνουν στην ημέρα του.

Περνώντας από τη θεωρία στην πράξη, υπάρχει μια λίστα με 10 ερωτήσεις που καλό θα ήταν να θέτεις στο παιδί σου κάθε ημέρα μετά το τέλος του σχολείου του και την επιστροφή του στο σπίτι, ώστε να γνωρίζεις πώς ήταν η ημέρα του.

Προσοχή: Αυτές οι ερωτήσεις δεν πρέπει να γίνονται στο πλαίσιο της ανάκρισης, αλλά στο πλαίσιο της συζήτησης, οπότε φρόντισε να περιγράψεις και πώς ήταν η δική του ημέρα.

Η λίστα με τις ερωτήσεις που είναι απαραίτητο να κάνεις στο παιδί σου κάθε ημέρα

1.Τι έμαθες σήμερα που δεν το ήξερες χθες;
2.Πες μου κάτι που σε έκανε να γελάσεις.
3.Υπάρχει κάτι που σε έβαλε σε σκέψεις;
4.Ποιος ήταν ο δυσκολότερος κανόνας που έπρεπε να ακολουθήσεις σήμερα;
5.Τι ήταν δύσκολο για σένα σήμερα;
6.Μάθε μου κάτι που έμαθες.
7.Βαρέθηκες;
8.Συνέβη κάτι περίεργο στην ημέρα σου;
9.Διαφώνησες με κάποιον συμμαθητή σου;
10. Σε στενοχώρησε κάτι;

pronews.gr

Διαβάστηκε 171 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.