Δευτέρα, 17η Ιουνίου 2024  12:45 μμ
 
wm small
Κυριακή, 26 Μαϊος 2024 19:58

Μεσολόγγι: Με την θεατρική παράσταση «Αγαπητή Ελένα» έκλεισε η δεύτερη μέρα της καλλιτεχνικής εβδομάδας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με θεατρική παράσταση έκλεισε η δεύτερη ημέρα της «Καλλιτεχνικής εβδομάδας», μια εκδήλωση εξωστρέφειας, που διοργανώνεται από το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ι.Π. Μεσολογγίου.

Το κείμενο της Λουντμίλας Ραζουμόφσκαγια «Αγαπητή Ελένα», που δίδαξε στους μαθητές η θεατρολόγος του σχολείου Κατερίνα Στρατηγάκη Katerina και οι ερμηνείες των εφήβων – ηθοποιών καθήλωσαν τους θεατές από την αρχή μέχρι το τέλος.

Η ανάρτηση του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου – Λυκείου Μεσολογγίου: 

Με το άγνωστο μέλλον να αντιμάχεται προκλητικά και ανελέητα ένα μη αποδεκτό παρόν, ταυτίστηκε και αμφιταλαντεύθηκε το κοινό της θεατρικής παράστασης, που ανέβηκε χθες Σάββατο 25-05-2024, στην σκηνή του αμφιθεάτρου της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.

Όπως ήταν αναμενόμενο το έργο συγκλόνισε το κοινό και άνοιξε τη συζήτηση πάνω σε πολλά κοινωνικά ζητήματα.

Το δυνατό κείμενο της Λουντμίλας Ραζουμόφσκαγια “Αγαπητή Ελένα”, που δίδαξε στους μαθητές η θεατρολόγος του σχολείου μας κα Κατερίνα Στρατηγάκη Katerina Stratigaki και οι ερμηνείες των εφήβων – “ηθοποιών” καθήλωσαν τους θεατές από την αρχή μέχρι το τέλος.

Η παράσταση είχε ανέβει και στην σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου στις 19 Απριλίου, με την Καλλιτεχνική επιτροπή να σχολιάζει την τολμηρή απόφαση να παιχτεί το έργο από μαθητές σχολείου, λόγω των έντονων σκηνών και της δυσκολίας στη απόδοση των συναισθημάτων.

Η μοναχική καθηγήτρια των μαθηματικών Ελένα Σεργκέγεβνα που την υποδύθηκε η μαθήτρια Όλγα Τηλιγάδη, πέρασε πολύ δύσκολα χθες το βράδυ. Οι μαθητές της Βλάντια, Πάβελ, Βίτια και Λιάλια, παρασυρμένοι από τα προσωπικά τους αδιέξοδα και την δίψα τους για την αστραφτερή ζωή, καταστρώνουν και εφαρμόζουν ένα σχέδιο κυνικό, έξω από το πλαίσιο αξιών που η καθηγήτρια τους όλα τα χρόνια προσπαθούσε να τους γαλουχήσει.

Τους δύσκολους ρόλους των μαθητών υποδύθηκαν οι Αριστέα Πασσά, Σωκράτης Κορδάς, Δέσποινα Κολοβού και Λίλιαν Σαγώνα μαθητές της Α’ Λυκείου της κατεύθυνσης του Θεάτρου-Κινηματογράφου.

Η αφίσα της παράστασης φιλοτεχνήθηκε από την Ανθή Τάτση μαθήτρια της Β’ Λυκείου της κατεύθυνσης των εικαστικών.

Ο μουσικός Chris Chiefer, του οποίου οι δημιουργίες επένδυσαν μουσικά την παράσταση ήταν στο κοινό, κάτι που μας χαροποίησε.

Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους ήταν μαζί μας σε αυτό το ταξίδι, τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους γονείς, τους φίλους, τους συνεργάτες, γνωστούς και άγνωστους, τον Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων, τον τομέα Πολιτισμού της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας / Region of Western Greece, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Μαυρομάτη, τον Σύλλογο “Ελεύθεροι Πολιορκημένοι” και τον κ. Αλέξανδρο Μπαρμπετάκη.

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 159 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.