Κυριακή, 16η Ιουνίου 2024  1:23 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 22 Μαϊος 2024 18:50

«Παναιτωλικός» ο μοναδικός ίσως αθλητικός σύλλογος της χώρας με τόση πολιτιστική δράση

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Από το αρχείο του Γιάννη Γιαννακόπουλου μια εκδήλωση-ημερίδα του Φεβρουαρίου του έτους 2011, συνδιοργάνωση του Παναιτωλικού και της Ιστορικής-Αρχαιολογικής Εταιρίας Δυτικής Στερεάς Ελλάδας.

Από την ίδρυσή του ο Παναιτωλικός πέρα από αθλητικός-ποδοσφαιρικός σύλλογος καταστατικά είναι και φιλεκπαιδευτικός. Από την αρχή λειτούργησε νυχτερινό σχολείο για να μπορούν δωρεάν τα δύσκολα εκείνα χρόνια να μαθαίνουν γράμματα τα παιδιά που ήταν αναγκασμένα να εργάζονται για τις ανάγκες της οικογένειας.

Οι σχολές αυτές λειτούργησαν μέχρι την δεκαετία του 1980.Γενικά η πολιτιστική δραστηριότητα του συλλόγου υπήρξε πολυποίκιλη σε όλη την πολύχρονη πορεία του συλλόγου.

Με την λειτουργεία του πολυχώρου "EMILEON" (που είναι και το προπονητικό κέντρο του συλλόγου) οι πολιτιστικές δραστηριότητες αυτές πολλαπλασιάστηκαν.

Ψάχνοντας το αρχείο μου ανέσυρα εντελώς τυχαία μία εκδήλωση-ημερίδα του Φεβρουαρίου του έτους 2011 που την θεωρώ κορυφαία και ήταν συνδιοργάνωση του Παναιτωλικού και της Ιστορικής-Αρχαιολογικής Εταιρίας Δυτικής Στερεάς Ελλάδας.

Πρόκειται για την παρουσίαση από τους αείμνηστους αρχαιολόγους καθηγητές Πέτρο Θέμελη και Αθανάσιο Παλιούρα των ανασκαφών που πραγματοποίησαν στη Μεσσήνη και την Αγία Τριάδα του Μαύρικα Αγρινίου.

Ο Παναιτωλικός είναι ίσως ο μοναδικός ποδοσφαιρικός σύλλογος της χώρας με τόσο μεγάλη πολιτιστική δράση.

Να μην ξεχνάμε επίσης ότι είναι ο κορυφαίος πρεσβευτής του Αγρινίου εκτός των ορίων της περιοχής. Και όσο αφορά τον μεγαλομέτοχο του συλλόγου κ.Φώτη Κωστούλα είναι αναμφισβήτητα ο τελευταίος μεγάλος και ουσιαστικός ευεργέτης της πόλης.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 187 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.