Κυριακή, 16η Ιουνίου 2024  12:18 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 22 Μαϊος 2024 18:46

5ο Γυμνάσιο Αγρινίου: Διαμαρτυρία γονέων για την περικοπή Τμημάτων της Α’ Γυμνασίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Γυμνασίου Αγρινίου διαμαρτύρεται έντονα, με επιστολή του προς τον Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας, για την περικοπή Τμημάτων στην Α΄ Γυμνασίου πρόβλεψη που η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αιτωλοακαρνανίας έθεσε σε εφαρμογή, «χωρίς καμιά ενημέρωση, μειώνοντας τα Τμήματα από τέσσερα σε τρία, βγάζοντας υπεράριθμους καθηγητές και προγραμματίζοντας αυθαίρετα την συρρίκνωση του σχολείου», επισημαίνεται σχετικά.

Στην ίδια επιστολή τονίζεται πως «το 5ο Γυμνάσιο Αγρινίου διαθέτει πλούσιους χώρους, είναι ένα σχολείο άριστα οργανωμένο και έχει έμπειρο προσωπικό. Πριν δύο χρόνια είχε πέντε Τμήματα στην Α΄ Τάξη όταν η ΔΔΕ κατάργησε το ένα τμήμα συσσωρεύοντας τους μαθητές σε τέσσερα Τμήματα και φέτος απροειδοποίητα προχώρησε σε νέα συρρίκνωση (ενώ είναι Απρίλιος), πριν ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες που δικαιολογούν μια τέτοια απόφαση ( εγγραφές και οι μετεγγραφές 2024-2025) επιφυλάσσοντας στα παιδιά μια δυσάρεστη έκπληξη.

Η επιστολή, συνεχίζει:

«Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για την αναγκαιότητα μιας τέτοιας πράξης (ενός πρόχειρου σχεδιασμού), το όφελος των μαθητών, ή αν αποτελεί πολιτική του Υπουργείου Παιδείας να καταργούνται Τμήματα Τάξεων για οικονομικούς λόγους με αιφνιδιασμό της σχολικής κοινότητας, χωρίς να υπηρετούνται οι παιδαγωγικές αρχές της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων.

Επίσης θα θέλαμε να μας ενημερώσετε αν υπήρξε ισοκατανομή των αποφοίτων των δημοτικών σχολείων της πόλης, σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα Γυμνάσια, και να επιληφθείτε στην περίπτωση που δεν τηρήθηκε, εάν όμως δεν υπάρχει πολιτική συρρίκνωσης των σχολικών μονάδων στην πόλη του Αγρινίου να αποκαταστήσετε την ομαλότητα παρέχοντας την δυνατότητα το σχολείο μας να λειτουργήσει κανονικά, με τέσσερα και αν χρειαστεί με πέντε Τμήματα».

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 139 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.