Πέμπτη, 4η Ιουλίου 2024  8:03 πμ
Τρίτη, 21 Μαϊος 2024 10:28

Πανσέληνος Μαΐου 2024: Πότε θα δούμε το Φεγγάρι των λουλουδιών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η πανσέληνος του Μαΐου, γνωστή και ως το «Φεγγάρι των λουλουδιών», θα φωτίσει τον ουρανό την Πέμπτη (23/05) προσφέροντας ένα εντυπωσιακό θέαμα.

Η ονομασία αυτή προέρχεται από την αφθονία των ανθισμένων λουλουδιών κατά τη διάρκεια του Μαΐου. Σηματοδοτεί την ανάπτυξη και την ανανέωση σε πολλούς πολιτισμούς.

Το φεγγάρι των λουλουδιών θα μοιραστεί τον νυχτερινό ουρανό με τον Αντάρη, έναν κόκκινο υπεργίγαντα και έναν από τους λαμπρότερους αστέρες του αστερισμού του Σκορπιού. Αυτή η σύζευξη προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία σε όσους να παρατηρήσουν την αντίθεση μεταξύ της λαμπερής πανσελήνου και του φλογερού κόκκινου άστρου.

Η επόμενη πανσέληνος θα είναι η σελήνη της φράουλας την Παρασκευή 21 Ιουνίου. Αυτή θα είναι η πρώτη πανσέληνος του καλοκαιριού στο βόρειο ημισφαίριο και του χειμώνα στο νότιο ημισφαίριο και θα συμβεί μόλις μια ημέρα μετά το θερινό ηλιοστάσιο του 2024.

protothema.gr

Διαβάστηκε 155 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News