Παρασκευή, 27η Σεπτεμβρίου 2024  1:46 μμ
Δευτέρα, 20 Μαϊος 2024 20:07

"Mεγάλος Κωνσταντίνος": Μία ιστορική μελέτη. Σημαντική επανέκδοση αφιερωμένη στον πρώτο Ρωμαίο Χριστιανό Αυτοκράτορα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Mια ιστορική μελέτη για τον Μεγάλο Κωνταντίνο,

ιδρυτή της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας!

Η παρούσα ιστορική έρευνα εξαντλεί τις ιστορικές πηγές της εποχής του Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου που με την παρουσία του σφράγισε την Βυζαντινή αυτοκρατορία, θεμελίωσε ένα από τα πιο σημαντικά σημεία αναφοράς του ελληνικού έθνους, την Κωνσταντινούπολη, και επηρέασε τις ιστορικές εξελίξεις όσο λίγοι.

Μία τόσο σημαντική προσωπικότητα είναι φυσικό να δημιουργεί πάθη και να ξεσηκώνει διχογνωμία όσον αφορά στην προσωπικότητα και το έργο της.

 Ο Κώστας Β. Καραστάθης με το βιβλίο αυτό του συμβάλει τα μέγιστα ώστε η προσωπικότητα του πρώτου Ρωμαίου αυτοκράτορα που κυβέρνησε με έδρα την Κωνσταντινούπολη να κατανοηθεί μέσα στα πλαίσια της εποχής, του πολιτικού περιβάλλοντος και των φυσικών δυνατοτήτων του προσώπου.

***

“Ὁ ἀναγνώστης ἔχει τώρα ἐνώπιόν του ἕνα βιβλίο γιά τόν ἅγιο Κωνσταντίνο, πού ἔχει ὡς ἀφετηρία καί τέρμα τίς πηγές, καί ὡς πλαίσια ἀπόψεις διαφόρων ἐρευνητῶν (θετικές ἤ ἀρνητικές  ἔναντι τοῦ Μεγάλου Κωνσταντίνου καί τῆς πολιτικῆς του). Τό στοιχεῖο αὐτό παρέχει τή δυνατότητα στόν ἀναγνώστη νά συμφωνήσει ἤ καί νά διαφωνήσει μέ τόν συγγραφέα καί νά διαλεχθεῖ μέ τίς πηγές του. Καί αὐτό εἶναι ἡ μεγάλη ἀρετή τοῦ βιβλίου αὐτοῦ.”

                      Από τον πρόλογο του Δημητρίου Γόνη, Καθ.Παν. Αθηνών.

                       

Στοιχεία βιβλίου   

Τίτλος: Μεγάλος Κωνσταντίνος. Μια ιστορική μελέτη

Συγγραφέας: Κώστας Β. Καραστάθης                                                     Πρόλογος Α΄ έκδοσης: Δημήτριος Γόνης

Εξώφυλλο: Μπάμπης Πυλαρινός                                               Επιμέλεια κειμένου: Φιλιώ Καραστάθη

Ε' έκδοση: Μάϊος 2024

ISBN: 978-618-5573-33-1

Διαστάσεις: 14 εκ. x 20,5 εκ.

Σελ: 440

Βάρος: 500gr

Λ.Τ: 15,00 €

 

Ο συγγραφέας

Ο Κώστας Β. Καραστάθης γεννήθηκε στη Μαλεσίνα της Λοκρίδας το 1936. Σπούδασε με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. στη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία Αθηνών και αποφοίτησε ως αριστούχος. Κατόπιν εισαγωγικών εξετάσεων στο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαιδεύσεως μετεκπαιδεύτηκε επί διετία. Εργάστηκε ως δάσκαλος στη Δημόσια Εκπαίδευση. Παράλληλα ασχολήθηκε με την ιστορική έρευνα και τη λογοτεχνία, κυρίως το ιστορικό μυθιστόρημα και το διήγημα. Διηγήματα, μελετήματα, δοκίμια και κριτικές του έχουν δημοσιευθεί σε πολλά λογοτεχνικά και άλλα περιοδικά. Έχει γράψει τριάντα ένα βιβλία, από τα οποία τα επτά έχουν διακριθεί σε πανελλήνιους λογοτεχνικούς και άλλους διαγωνισμούς. Μέλος της Εθνικής Εταιρείας Λογοτεχνών από το 1985.  Από το γάμο του με την Έφη Χρυσανθακοπούλου απέκτησε δύο παιδιά και έξι εγγόνια. Ο Κώστας Β. Καραστάθης απεβίωσε το 2021

Διαβάστηκε 255 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News