Τετάρτη, 15η Μαίου 2024  11:49 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 13:50

Εμπορικός Μεσολογγίου: Παρατείνονται μέχρι τις 15 Μαΐου οι αιτήσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση επιχειρήσεων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου ενημερώνει τις επιχειρήσεις – μέλη του ότι δόθηκε παράταση έως τις 15 Μαΐου 2024 για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα «Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των επιχειρήσεων του τριτογενούς τομέα».

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε πολύ μικρές, μικρές, μεσαίες, μεγάλες και πολύ μεγάλες επιχειρήσεις της Ελληνικής Επικράτειας που διαθέτουν ελληνικό ΑΦΜ και δραστηριοποιούνται στους κλάδους του εμπορίου, των υπηρεσιών, της εστίασης, της παραγωγής αρτοσκευασμάτων και γλυκισμάτων, καθώς και του τουρισμού με δυναμικότητα που δεν υπερβαίνει τις 200 κλίνες.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων και μη κτιριακών  εγκαταστάσεων υφιστάμενων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε επιλέξιμους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) από τους κλάδους του εμπορίου, των υπηρεσιών, της εστίασης, της παραγωγής αρτοσκευασμάτων και γλυκισμάτων, καθώς και του τουρισμού, με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας στον τριτογενή τομέα (εμπορίου και υπηρεσιών και του τομέα του τουρισμού), τη μείωση των εκπομπών ρύπων που συμβάλλουν στην επιδείνωση του φαινομένου του θερμοκηπίου και την επίτευξη καθαρότερου περιβάλλοντος.

Τι ενισχύεται:

Οι ωφελούμενες επιχειρήσεις θα λάβουν ενίσχυση για την υλοποίηση παρεμβάσεων, που αφορούν σε: ενεργειακή αναβάθμιση κτιριακού κελύφους (π.χ. θερμομόνωση, εγκατάσταση συστημάτων σκίασης), εξοικονόμηση ενέργειας σε συστήματα θέρμανσης χώρων (αντικατάσταση λεβήτων από αντλίες θερμότητας), αλλά και ψύξης χώρων (αντικατάσταση ψυκτών), αερισμού χώρων, ζεστού νερού χρήσης, αντικατάσταση ενεργοβόρου εξοπλισμού που σχετίζεται με την παραγωγική διαδικασία των παρεχόμενων υπηρεσιών (π.χ. φούρνοι, ψυγεία), κ.ά.

Το ποσοστό ενίσχυσης των επιλέξιμων δαπανών μπορεί να φτάσει έως και το 65%. Εξαρτάται από το είδος αυτών, καθώς και από το μέγεθος της επιχείρησης.

Λήξη Υποβολής Αιτήσεων: 15/05/2024

Υποβολή αιτήσεων: https://exoikonomoepixeiro.energy-invest.gov.gr

Πυλώνας: 1. Πράσινη Μετάβαση

Άξονας: 1.2 Ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού αποθέματος της χώρας και χωροταξική μεταρρύθμιση

Δράση: 1.2.3 (16874) Εξοικονομώ επιχειρώντας

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 225 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.