Τρίτη, 30η Απριλίου 2024  6:28 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024 23:53

ΚΕΠ Αγρινίου: Λειτουργεί ήδη όπως προβλέπεται

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΚΕΠ Αγρινίου: Λειτουργεί ήδη όπως προβλέπεται όπως αναφέρει η εφημερίδα "Συνείδηση", σύμφωνα με την οποία το Υπουργείο Εσωτερικών απέστειλε στους Δήμους οδηγίες για τη λειτουργία των ΚΕΠ, ωστόσο τα ΚΕΠ του Δήμου Αγρινίου λειτουργούν ήδη στο πλαίσιο των οδηγιών

 Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Δημήτρης Κιρμικίρογλου απέστειλε πριν λίγα 24ωρα στους Δήμους όλης της χώρας οδηγίες με σκοπό την βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών από τα ΚΕΠ, αλλά και γενικότερα τη βελτίωση των συγκεκριμένων υπηρεσιών σε διοικητικό επίπεδο.

Στο πλαίσιο των οδηγιών του Γ.Γ. γίνεται αναφορά στο ωράριο λειτουργίας των ΚΕΠ, στις περιπτώσεις των μακροχρόνιων αδειών, στις περιπτώσεις ανάληψης από υπαλλήλους συναφών καθηκόντων, ακόμη και στις περιπτώσεις εξυπηρέτησης πολιτών μέσω τηλεδιάσκεψης με υπάλληλο ΚΕΠ, που είναι ενταγμένο στην πλατφόρμα MyKepLive.

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος του Δήμου Αγρινίου Χρυσούλα Τασολάμπρου μιλώντας στη «Σ» για τις οδηγίες από το υπουργείο Εσωτερικών τόνισε μεταξύ άλλων πως: «μελετήσαμε με μεγάλη προσοχή όλες τις οδηγίες που λάβαμε, αλλά δεν διαπιστώσαμε κάποια που να μην εφαρμόζει πιστά ήδη ο Δήμος Αγρινίου και τα ΚΕΠ ειδικότερα.

Η Χρυσούλα Τασολάμπρου

Συγκεκριμένα η κα. Τασολάμπρου σημείωσε: «για το Δήμο Αγρινίου δεν υφίστανται αλλαγές σε κανένα επίπεδο απολύτως, διότι ακριβώς έτσι λειτουργούν τα ΚΕΠ του Δήμου. Λειτουργούν σύμφωνα δηλαδή με τις οδηγίες που έστειλε το Υπουργείο Εσωτερικών και ειδικότερα Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου.

Σχετικά με το ωράριο, που αφορά άμεσα τον κόσμο, είναι σημαντικό να επαναλάβουμε πως τόσο στο κεντρικό ΚΕΠ του Δήμου, που είναι επί της οδού Καραπαπά στην «καρδιά» του Αγρινίου, όσο και στα υπόλοιπα ΚΕΠ που είναι στις Δημοτικές Ενότητες, το ωράριο λειτουργίας είναι σύμφωνα με αυτό που προβλέπει το Υπουργείο.

Συγκεκριμένα, μεταξύ Δευτέρας και Παρασκευής το ΚΕΠ του Αγρινίου (που είναι επί της οδού Καραπαπά)εξυπηρετεί τους πολίτες συνεχόμενα από τις 7:30 π.μ. έως και 7:30 μ.μ., ενώ για τα περιφερειακά ΚΕΠ το ωράριο είναι από τις 07.30 π.μ. μέχρι και τις 15.00.

Όταν λάβαμε τις νέες οδηγίες του Υπουργείο Εσωτερικών τις μελετήσαμε μιας προς μία, διότι αφορούσαν ακόμη και διοικητικά ζητήματα, αλλά στο Δήμο Αγρινίου είναι όλα γνωστά και ακριβώς όπως αναφέρονται στις οδηγίες έτσι και τα εφαρμόζουμε. Δεν τίθεται απολύτως καμία αλλαγή για τα ΚΕΠ του Δήμου Αγρινίου. Εφαρμόζονται πιστά ακόμη και οι λεπτομέρειες που αναφέρει ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου.

Ακόμη και η δυνατότητα εξυπηρέτησης των πολιτών μέσω τηλεδιάσκεψης παρέχεται από το κεντρικό ΚΕΠ του Δήμου Αγρινίου, όπως δηλαδή προβλέπει ο νόμος». 

Κωνσταντίνος Χονδρός - Εφημερίδα "Συνείδηση"

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 757 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Τελευταία άρθρα