Τρίτη, 30η Απριλίου 2024  3:55 πμ
 
wm small
Κυριακή, 14 Απριλίου 2024 01:35

Κηφισιά - Παναιτωλικός 0-1

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με τον κόσμο του να πανηγυρίζει στα βράχια και τον χρυσό σκόρερ Λομόνακο με τους συμπαίκτες του στο γήπεδο, ο Παναιτωλικός «έσπασε το μπλόκο» στην Καισαριανή, νίκησε 1-0 την Κηφισιά, βρέθηκε στο +2 από την επικίνδυνη ζώνη και ελπίζει σε παραμονή τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε. Πρώτη εκτός έδρας νίκη στη σεζόν για τους Αγρινιώτες.

Τεράστια νίκη για τον Παναιτωλικό! Οι Αγρινιώτες έδωσαν ακόμα έναν τελικό παραμονής σαν αυτούς που έχουν δώσει με το... τσουβάλι αυτά τα έντεκα χρόνια στην πρωτη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και ακόμα μια φορά βγήκαν νικητές. Σε ένα ισορροπημένο ματς στην Καισαριανή τα Καναρίνια «λύγισαν» την Κηφισιά με 1-0, χάρη στο χρυσό γκολ του Σεμπαστιάν Λομόνακο.

Τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε των Play Out της Stoiximan Superleague οι φιλοξενούμενοι είναι στη 12η θέση με 27 βαθμούς, ενώ οι γηπεδούχοι υποχώρησαν ξανά στην προτελευταία θέση, με 25 πόντους. Θυμίζουμε πως με ρεκόρ 2-1-0 ο Παναιτωλικός πήρε και την ισοβαθμία κόντρα στην Κηφισιά.

Πρώτη εντός έδρας ήττα της ομάδας των Βορείων Προαστίων υπό τις οδηγίες του Κώστα Μπράτσου. Πρώτο «διπλό» για τους κιτρινομπλέ έπειτα από 14 παιχνίδια και πανηγυρισμοί με τους φίλους της ομάδας που βρέθηκαν στα βράχια της Καισαριανή.

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Κώστας Μπράτσος κατέβασε την γηπεδούχο Κηφισιά με 3-5-2. Βαφέας, Τσάπαν και Σναϊντερλάν στα στόπερ. Κλωναρίδης δεξιά και Μιλίτσεβιτς αριστερά. Σολόα, Τσανάτζια και Ματέους Σάντος στον άξονα. Ο Μπιφουμά κινούταν περιφερειακά του Οζέγκοβιτς

Από την πλευρά του και ο Γιάννης Πετράκης παρέταξε με 3-5-2 για τον φιλοξενούμενο Παναιτωλικό. Τσάβες στην εστία, Οικονόμου, Μαλής και Ταμπίτζε στα στόπερ. Mαυρίας δεξιά και Τορεχόν αριστερά. Λιάβας, Χουάνπι και Πέρεθ στο κέντρο. Ντίας και Λομόνακο στην επίθεση.

Πίεση, άγχος και... μηδέν

Στο πρώτο μέρος ήταν εμφανές πως οι δυο ομάδες ήταν επιφυλακτικές, καθώς δεν πήραν ρίσκα, με αποτέλεσμα να λείπουν οι ευκαιρίες. Χαρακτηριστικό πως με την ολοκλήρωση των 45 λεπτών αμφότερες δεν κατάφεραν ούτε να σημαδέψουν την εστία.

Η πρώτη φάση ήταν για τους γηπεδούχους, στο 10', όταν ο Ματέους Σάντος δεν βρήκε εστία από δύσκολη διαγώνια θέση μέσα από την περιοχή. Ο Παναιτωλικός είχε την πρώτη του καλή στιγμή στο 24'. Ο Κλωναρίδης δεν κατάφερε να διώξει με το κεφάλι, η μπάλα έφτασε στον Τορεχόν, ο οποίος έκανε το 1-2 με τον Λομόνακο, ο Αργεντινός μπακ χαφ πλάσαρε και έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στο 44' ο Ντίας έκανε λάθος πάσα προς τα πίσω, έκλεψε ο Ματέους Σάντος, έβγαλε κάθετη μπαλιά και ο Οζέγκοβιτς αστόχησε με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή.

Μια του Λομόνακο, δυο του Λομόνακο, τρεις και η... καλή μέρα του Παναιτωλικού

Στο δεύτερο μέρος η κατάσταση ήταν διαφορετική. Η Κηφισιά άρχισε να χάνει τη συγκέντρωση της μετά τη μια ώρα παιχνιδιού, ενώ ο Παναιτωλικός πήρε τα πάνω του.

Στο 52' Ματέους Σάντος και Τσανάτζια συνεργάστηκαν, ο δεύτερος έκανε το γύρισμα και Οζέγκοβιτς δεν κατάφερε να εκτελέσει. Τέσσερα λεπτά αργότερα, στο 56', ο Ματέους Σάντος δοκίμασε το πόδι του εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε στα σώματα, κατέληξε στον Μπιφουμά, ο οποίος έκανε το γύρισμα και ο Οζέγκοβιτς σούταρε άουτ.

Μέσα σε ένα δεκάλεπτο ο Λομόνακο είχε δυο μεγάλες ευκαιρίες και το γκολ που έκρινε το ματς. Στο 60' ο Αργεντινός αστόχησε από καλή θέση μετά από μπαλιά του Λιάβα. Στο 63' ο επιθετικός του Παναιτωλικού έκανε καταπληκτική ντρίμπλα μέσα στην περιοχή, εκτέλεσε, ο Βαφέας έβαλε την κόντρα και έστειλε την μπάλα κόρνερ.

Η καθοριστική στιγμή ήρθε στο 70'! Ο Μπιφουμά έχασε την μπάλα στο κέντρο, ο Ζοάο Πέδρο απέφυγε τον Παπασάββα, έβγαλε μαγικό... no look κάθετη πάσα, ο Λομόνακο έφυγε στην πλάτη της άμυνας και εκτέλεσε τον Αναγνωστόπουλο για το 0-1.

Στο 73' ο Τσάβες έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του, ο Οζέγκοβιτς μπήκε στη φάση και έπεσε στη μικρή περιοχή. Ο διαιτητής Διαμαντόπουλος δεν είδε παράβαση. Στο 77' ο Τσανάτζια έβγαλε την μπαλιά, ο Οζέγκοβιτς επιχείρησε το συρτό σουτ μέσα από την περιοχή και ο κίπερ των Αγρινιωτών μπλόκαρε.

Η Κηφισιά έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 80'. Ο Ματέους Σάντος εκτέλεσε το κόρνερ, κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι ο Βαφέας, κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι από τον Σναϊντερλάν, γυριστή κεφαλιά του Παπασάββα από τη μικρή περιοχή, όμως έδιωξε πάνω από τη γραμμή ο Ταμπίτζε. Ο Παναιτωλικός διαχειρίστηκε εξαιρετικά το προβάδισμα του μέχρι το φινάλε και πανηγύρισε τη νίκη της σεζόν μέχρι στιγμής.

MVP: Eκ του αποτελέσματος ο πρωταγωνιστής της βραδιάς ήταν ο Λομόνακο που έβαλε το γκολ της βραδιάς, όμως σπατάλησε και δυο ευκαιρίες για να το κάνει αυτό νωρίτερα. Από εκεί και πέρα ο κορυφαίος των θριαμβευτών ήταν ο Μάριος Οικονόμου, ο οποίος ηγήθηκε στην αμυντική λειτουργία των φιλοξενούμενων στο ματς της χρονιάς.

Στο ύψους τους: Ο Ζοάο Πέδρο μπήκε στο 60' στο ματς και έδωσε άλλη πνοή στην επίθεση του Παναιτωλικού. Η είσοδος του στο ματς συνδυάστηκε με την αγωνιστική άνοδο των φιλοξενούμενων, ενώ έδωσε την ασίστ στο «χρυσό» γκολ. Από εκεί και πέρα... στράφι πήγε η φανταστική εμφάνιση του Τσανάτζια, ο οποίος ξεχώρισε τόσο ως χαφ όσο και ως δεξί μπακ.

Αδύναμος κρίκος: Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι ο αρχισκόρερ της Κηφισιάς, Όγκνιεν Οζέγκοβιτς, όμως στον «τελικό» ήταν μοιραίος. Ο Σέρβος είχε τις στιγμές του να γίνει ήρωας, όμως δεν ήταν καθόλου εύστοχος. Αρνητικός ήταν και ο Μπιφουμά.

Γκάφα: Το ματς είχε πολλά λάθη, όμως το μεγαλύτερο ήταν και αυτό που κόστισε. Ο λόγος για του Μπιφουμά, ο οποίος έχασε την μπάλα εύκολα στη μεσαία γραμμή, ο Παναιτωλικός έφυγε στην αντεπίθεση και εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως η Κηφισιά ήταν εκτός ισορροπίας.

Το στραγάλι: O διαιτητής Διαμαντόπουλος είχε μπόλικη δουλειά σε ένα ματς μπόλικη ένταση και αρκετές μονομαχίες. Και οι δυο πλευρές είχαν κάποια παράπονα από τα σφυρίγματα του Αρκά ρεφ, όμως δεν έκανε κάποιο μεγάλο λάθος.

Το ταμείο του Gazzetta: Ματς τελικός. Αγώνας ειδικών συνθηκών και λεπτών ισορροπιών. Ο Παναιτωλικός έχει δώσει πολλά και έχει επιζήσει όλα αυτά τα χρόνια, σε αντίθεση με την άπειρη Κηφισιά. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έπρεπε και έφυγαν με το κεφάλι ψηλά από την Καισαριανή. Πάντως τίποτα δεν έχει τελειώσει...

Κηφισιά (Μπράτσος): Αναγνωστόπουλος, Τσάπαν (82' Νίνης), Σολόα, Σναϊντερλάν, Τσανάτζια, Κλωναρίδης (46' Παπασάββας, 83' Τεττέι)), Μιλίτσεβιτς, Μπιφουμά (82' Μεντέντες), Ματέους Σάντος, Οζέγκοβιτς

Παναιτωλικός (Πετράκης): Τσάβες, Οικονόμου, Μαλής, Ταμπίντζε, Μαυρίας, Τορεχόν, Λιάβας, Πέρεθ (90+4' Τσιγγάρας), Χουάνπι (85' Χατζηθεοδωρίδης), Λομόνακο, Σέρχιο Ντίας (62' Ζοάο Πέδρο)..

gazzetta.gr

Διαβάστηκε 758 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.