Δευτέρα, 29η Απριλίου 2024  6:19 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024 10:33

"Σκοτεινός θάλαμος" 36 ποιητικές φωνές στα καρέ της Πένυ Δέλτα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σκοτεινός θάλαμος

36 ποιητικές φωνές στα καρέ της Πένυ Δέλτα

Επιμέλεια – ανθολόγηση: Ιωάννα Καραμαλή

ISBN: 978-618-5748-30-2, σελίδες: 96, μέγεθος:17x24 εκ.

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μετρονόμος το βιβλίο Σκοτεινός θάλαμος - 36 ποιητικές φωνές στα καρέ της Πένυ Δέλτα σε επιμέλεια και ανθολόγηση της Ιωάννας Καραμαλή.

Ο Σκοτεινός θάλαμος σκοπεύει να φωτίσει την ύπαρξη του διαλόγου μεταξύ της ποίησης και της φωτογραφίας και ακριβώς για αυτόν τον λόγο βασίστηκε σε μια μόνο φωτογραφική ματιά, αυτή της Πένυ Δέλτα, και 36 ποιητικές φωνές. Σαν ένα ασπρόμαυρο φιλμ 36άρι, που μοιράζεται σε ποιητές και ποιήτριες διαφορετικής ηλικίας και κοσμοθεωρίας, ώστε να δημιουργηθεί μια πολυφωνική ποιητική ανθολογία με σκοπό την ποιητική αποτύπωση όσων αντίκρυσε το βλέμμα της φωτογράφου.

Πρόκειται για ένα γοητευτικό ταξίδι στο ασπρόμαυρο που κατορθώνει να γεννά χρώμα, κάθε σελίδα μάς αποκαλύπτει έναν νέο διάλογο, μια νέα ποιητική πρόσληψη και απόκριση.

Συνταξιδιώτες και συνταξιδιώτισσές μας σε αυτό το ταξίδι με αλφαβητική σειρά είναι οι:

Αραβανής Σπύρος, Αράπη Ελένη, Βασιλείου-Πέτσα Βέρα, Βέης Γιώργος, Γκρής Ηλίας, Δέλτα Πένυ, Θεοχάρης Χ. Γιώργος, Ιακωβίδου Σοφία, Καναβούρης Κώστας, Καραμαλή Ιωάννα, Καρατζάς Διονύσης, Καταλειφός Δημήτρης, Κατελανάκη Ευτυχία, Κατσουρού Έφη, Qn Irini, Κορνέτη Έλσα, Κοσσυφίδου Μαρία, Κωτόπουλος Τριαντάφυλλος, Λέντζος Δημήτρης, Λιάτζουρα Κατερίνα, Μελιτάς Χάρης, Μιχαήλ Χρήστος, Μπαλτάς Δημήτρης, Μπόρας Πάνος, Ξηρογιάννη Ασημίνα, Ξύδη Χαριτίνη, Οικονομίδου Όλγα, Παπακωνσταντίνου Δ. Ηλίας, Πουλινάκης Νικόλαος, Σκιαθάς Δ. Αντώνης, Σταυριανός Γιώργος, Τάτση Ευαγγελία, Τσούβα Λίλια, Τσουκαλά Λίνα, Φυτίλη Λίνα, Χατζόπουλος Θανάσης.

Από την εισαγωγή της Ιωάννας Καραμαλή

 

Η Πένυ Δέλτα, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο της Δουλαβέρα Πένυ, ζει και εργάζεται στο Κιάτο Κορινθίας. Ασχολείται με την καλλιτεχνική φωτογραφία και τη φωτογραφία θεάτρου τα τελευταία 8 χρόνια. Συνεργάστηκε με τη θεατρική ομάδα Θέαμα - Συμπεριληπτικό Θέατρο, με θεατρικές ομάδες στο Heilbron, Νότιας Γερμανίας (2018) και με τη Σικυώνια Σκηνή (2017-18). Συμμετείχε στο 5ο και 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας ως εικαστική φωτογράφος. Στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Λάρνακας επιλεγμένες φωτογραφίες της συνόδευσαν καλλιτεχνικά κείμενα των προσκεκλημένων ποιητών. Φωτογραφίες της έχουν συμπεριληφθεί σε βιβλία και έχουν κοσμήσει εξώφυλλα ποιητικών συλλογών. Κείμενό της περιλαμβάνεται στο 30+1 Κείμενα για την κορώνα του ’20, εκδόσεις Τύρφη (2023). Είναι υπό έκδοση η πρώτη ποιητική της συλλογή με τίτλο Φωτολέξεις, εκδόσεις Μετρονόμος

Διαβάστηκε 229 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.