Δευτέρα, 27η Μαίου 2024  9:36 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 08 Απριλίου 2024 18:55

Το Αγρίνιο «χτίζει τοίχο στη νεανική παραβατικότητα» - Ξεκίνησε το θεματικό πάρκο της Αστυνομίας (φωτο, βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τα τελευταία χρόνια η νεανική παραβατικότητα έχει σημειώσει ραγδαία αύξηση, με αποτέλεσμα οι αρχές να ανησυχούν και βρίσκονται σε επαγρύπνηση.

Με αφορμή το ανησυχητικό φαινόμενο, ξεκίνησε σήμερα το πρωί (8/4) -και για τρεις ημέρες- η λειτουργία του Θεματικού Πάρκου «Χτίζουμε Τοίχο στη Νεανική Παραβατικότητα» στην παλαιά Λαχαναγορά του Αγρινίου, με την παρουσία δεκάδων παιδιών.

Ο προϊστάμενος του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων και Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Δυτικής Ελλάδας Ιγνάτιος Τριανταφύλλου επικεντρώθηκε σε όλους τους φορείς που βοήθησαν το Θεματικό Πάρκο να λάβει σάρκα και οστά, ενώ ανέλυσε και όλες τις δράσεις που θα λάβουν χώρα το διήμερο αυτό στο σημείο.

Μεταφέροντας την εικόνα του σοβαρού αυτού φαινομένου, ο κ. Τριανταφύλλου επεσήμανε πως αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά βίας, γεγονός που ανησυχεί ιδιαίτερα τις αρχές.

«Κοιτάμε κατάματα το πρόβλημα και ενώνουμε δυνάμεις προκειμένου να “χτίσουμε τοίχο στη νεανική παραβατικότητα”. Σήμερα, είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τα παιδιά για τα καθημερινά φαινόμενα εκφοβισμού μεταξύ ανηλίκων. Συγχαρητήρια για τη δημιουργία θεματικού πάρκου στην ΕΛ.ΑΣ, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος. Η Κ.Ε.Δ.Ε ανέλαβε πρωτοβουλία και δημιουργεί Ειδική Επιτροπή κατά της εγκληματικότητας και παραβατικότητας των νέων», δήλωσε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Από μεριάς του ο Αστυνομικός Διευθυντής Ακαρνανίας, Ταξίαρχος Δημήτρης Γαλαζούλας τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η Ελληνική Αστυνομία αποδεικνύει έμπρακτα για ακόμα μία φορά την στήριξή της σε μία ευαίσθητη ηλικιακά ομάδα, στην οποία εντοπίζεται και καταγράφεται το φαινόμενο της παραβατικότητας, που μας προβληματίζει και μας απασχολεί. Στοχεύουμε στην εκρίζωσή του μέσω παρεμβατικών δράσεων».

Οι δράσεις για τα παιδιά

Στο Θεματικό Πάρκο περιλαμβάνονται τρεις βιωματικές – διαδραστικές δραστηριότητες, εκπαιδευτικού περιεχομένου, ώστε να δημιουργούν τα κατάλληλα ερεθίσματα στα παιδιά για τη νεανική παραβατικότητα. Αρχικά υπάρχει το Βιωματικό παιχνίδι που δίνει τη δυνατότητα να συνομιλήσει το παιδί με το θύτη, θύμα, θεατή από Ψυχολόγους της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ακολουθεί η Ακαδημία Ψηφιακών Δεξιοτήτων– on line παιχνίδι (VR) εικονικής πραγματικότητας με εισηγητές Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας και τέλος η τρίτη δράση ήταν «Νέοι και Παραβατικότητα» με εισηγητές Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο τέλος οι μαθητές συμμετέχουν προαιρετικά σε δραστηριότητα ζωγραφικής γράφοντας το μήνυμα τους με μαρκαδόρους, πάνω σε τμήμα χάρτου, που φέρει το σχήμα τούβλου.

Το θεματικό πάρκο συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και τελεί υπό την Αιγίδα των Δήμων Πύργου, Πατρεών και Αγρινίου και του Παπαχαραλάμπειου Εθνικού Σταδίου και θα λειτουργήσει μέχρι και τις 18 Απριλίου, άλλες πόλεις της Δυτικής Ελλάδας.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 238 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.