Πέμπτη, 2η Μαίου 2024  9:25 πμ
 
wm small
Σάββατο, 06 Απριλίου 2024 18:16

Δικαστικός χάρτης: Ερωτήματα για την αναβάθμιση της Ναυπάκτου στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσολογγίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αντιδράσεις προκάλεσε στο Μεσολόγγι δημοσιοποίηση του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τις αλλαγές στο δικαστικό χάρτη που αναρτήθηκε σε διαβούλευση.

Το Σχέδιο Νόμου αναφορικά με το διακύβευμα του Κεντρικού Πρωτοδικείου της Αιτωλοακαρνανίας, προβλέπει τη λειτουργία του στο Αγρίνιο, με την ικανοποίηση στο νομικό κόσμο της πόλης να είναι μεγάλη. Προβλέπει παράλληλη έδρα του Πρωτοδικείου στο Μεσολόγγι και Περιφερειακή στη Ναύπακτο.

Σήμερα, στο Μεσολόγγι συνεδρίασε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο με παρεμβάσεις και από βουλευτές. Δεν έλειψαν στη συνεδρίαση οι στιγμές έντασης. Μία από αυτές ήταν για το «πως προέκυψε η Ναύπακτος» με Περιφερειακή έδρα Πρωτοδικείου.

Το λόγο πήρε η πρόεδρος των Δικαστικών Υπαλλήλων Μεσολογγίου, Άννυ Σταματοπουλου η οποία ανέφερε πως« Όταν υπάρχουν δύο Πρωτοδικεία, σύμφωνα με το Σχέδιο Νόμου, δεν μπορεί να προκύψει και τρίτο. Τα Ειρηνοδικεία ενσωματώνονται.  Εκεί μάθαμε ότι συζητιέται η Ναύπακτος και όταν ρωτήσαμε μας είπαν πως αυτό ζητήθηκε και από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου και τους υπόλοιπους που πήγαν στην Αθήνα». «Μείζον θέμα, αν αυτό ισχύει ξέρουμε γιατί χάσαμε ακούστηκε από το Σώμα, από τον πρώην δήμαρχο Νίκο Καραπάνο.

«Δεν υπάρχει πουθενά πρόταση για παραμονή Περιφερειακού Πρωτοδικείου. Σύμφωνα με τις προτάσεις ήταν να μην καταργηθεί κανένας σχηματισμός. Εμείς είπαμε όχι και στην κατάργηση του Εφετείου. Αν παραμείνει ένα κεντρικό πρωτοδικείο να είναι στο Μεσολόγγι. Έτσι λένε τα ψηφίσματα των δήμων και της Περιφέρειας», απάντησε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου Παΐσιος.

Στο σημείο εκείνο υπήρξε ένταση και ανέβηκαν οι τόνοι από πλευράς Καραπάνου. «Να γιατί χάνουμε. Αν ισχύουν οι καταγγελίες, ξέρουμε γιατί χάσαμε. Εδώ ελπίζουμε να μην υπάρχει τέτοιος εμπαιγμός. Χάνεις από εδώ, παίρνουν από εκεί, πως είναι δυνατόν παραμείνει το Μεσολόγγι» σχολίασε ο κ. Καραπάνος

Όπως είπε ο κ. Παΐσιος, εκτός έδρας των Πρωτοδικείων τα οποία πληρούν τους όρους για να παραμείνουν και συγκεκριμένα 32 στο σύνολο της χώρας.

Υπήρξαν κατά την διάρκεια της απάντησης του κ. Παΐσιου πολλές διακοπές από το Σώμα με απορίες για την αναβάθμιση της γειτονικής Ναυπάκτου. «Η Ναύπακτος δεν έχει τις προϋποθέσεις. Στην Ηλεία δεν έμεινε κανένα πέρα από τα δύο. Η Αμφιλοχία γιατί καταργήθηκε; Δεν τη ζήτησε κανένα Αγρίνιο να παραμείνει. Εμείς ζητήσαμε να μείνει η Ναύπακτος», σχολίασαν και αρκετοί ανέφεραν πως και σε αυτό εξαίρεση παραμένει η Αιτωλοακαρνανία.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 238 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.