Σάββατο, 4η Μαίου 2024  4:24 μμ
 
wm small
Σάββατο, 06 Απριλίου 2024 10:12

Πράξη προσφοράς από μαθητές του ΖΕΠ του 20ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου – Έφτιαξαν και πούλησαν εφημερίδες για την στήριξη της «Φλόγας»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Εφημερίδες. Τα νέα του ΖΕΠ. Στηρίξτε τη Φλόγα». Αυτό  ήταν το σύνθημα των μαθητών του ΖΕΠ (Ζώνη Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας – Τμήμα Υποδοχής) του 20ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου, όταν πουλούσαν στο χώρο του σχολείου τις εφημερίδες, τις οποίες οι ίδιοι συνέταξαν, με σκοπό να στηρίξουν, με τα έσοδα από την πώλησή τους, τον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».

Ειδικότερα, οι μαθητές αφού πραγματοποίησαν σχολαστική έρευνα στο διαδίκτυο, έγραψαν άρθρα, επιλέγοντας το θέμα της αρεσκείας τους, έτσι ώστε να συντάξουν την πρώτη τους σχολική εφημερίδα.

Στη συνέχεια, επιμελήθηκαν γραφιστικά την παρουσίαση της εφημερίδας με τη βοήθεια του εκπαιδευτικού τους και κατόπιν εκτύπωσαν την τελική τους δουλειά με την αρωγή της διεύθυνσης του σχολείου. Προετοιμάζοντας το έδαφος για την πώληση των εφημερίδων μάλιστα, κατά τη διάρκεια παρουσίας των γονέων των συμμαθητών τους για ενημέρωση, έστησαν ένα “περίπτερο” μέσα στο σχολείο και αναλαμβάνοντας ο καθένας το πόστο του προχώρησαν στην πώληση όλων των αντιτύπων.

Τέλος, την Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, επισκέφθηκε το σχολείο η αντιπρόσωπος της “ΦΛΟΓΑΣ” , για να παραλάβει προσωπικά τη δωρεά των μαθητών του τμήματος ΖΕΠ, να τους μιλήσει για την αξία της εθελοντικής δραστηριοποίησης και να τους ευχαριστήσει θερμά για τη συνεισφορά τους στο ιερό έργο του συλλόγου. Οι μαθητές του ΖΕΠ την αποχαιρέτησαν με μια αγκαλιά κι ένα χαμόγελο στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα στα παιδιά της “ΦΛΟΓΑΣ”, ότι «δεν είναι μόνα στον Αγώνα που δίνουν».

agrinionews.gr

Πολυμέσα

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΔΩ:
Διαβάστηκε 235 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 06 Απριλίου 2024 10:18
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.