Σάββατο, 4η Μαίου 2024  10:41 πμ
 
wm small
Τρίτη, 02 Απριλίου 2024 20:39

Σκηνικό - έργο τέχνης στο Δημοτικό Σχολείο Λεπενούς Αγρινίου - Εικαστική δημιουργία για την 25η Μαρτίου (εικόνες)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο διττός συμβολισμός της 25ης Μαρτίου με το χαρμόσυνο μήνυμα του Ευαγγελισμού αλλά και την κήρυξη του ηρωικού αγώνα  για την εθνική ανεξαρτησία αποτυπώθηκε στο σκηνικό που δημιουργήθηκε για την επετειακή εκδήλωση στο Δημοτικό Σχολείο Λεπενούς, στο Αγρίνιο.

Στο έργο που φιλοτέχνησε η εικαστικός του σχολείου Ευαγγελία Τηγανίτα σε καμβά 6 τ.μ. η Μαρία λαμβάνει από τον αρχάγγελο  Γαβριήλ τον κρίνο και ταυτοχρόνως την πληροφόρηση ότι έφθασε ο καιρός της σαρκώσεως του Λόγου του Θεού μέσω του Υιού Του και ότι αυτή επιλέχθηκε να γίνει η μητέρα Του. 

Στα δεξιά της σκηνής του Ευαγγελισμού και κάτω από τα φτερά του αρχαγγέλου, η ζωγράφος δημιούργησε ένα ναό με τον ιερέα να υποδέχεται μαθητές με φορεσιές της εποχής, άμεση αναφορά στα δύσκολα χρόνια που έζησαν οι Έλληνες στη διάρκεια του οθωμανικού ζυγού αλλά και στο ρόλο της Εκκλησίας σχετικά με διάδοση των Ελληνικών Γραμμάτων.

Με φόντο αυτό το πρωτότυπο σκηνικό οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Λεπενούς με διευθυντή τον κ. Νίκο Γκουρνέλο συμμετείχαν σε μια εξαιρετική σχολική γιορτή προσεγμένη στην κάθε της λεπτομέρεια που, παράλληλα, κληροδότησε στη σχολική μονάδα ένα εξαιρετικό έργο τέχνης.       

sinidisi.gr 

Διαβάστηκε 276 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.