Παρασκευή, 17η Μαίου 2024  6:38 πμ
 
wm small
Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2016 18:18

Καλαμπαλίκης-Σκορδόπουλος: «Έτοιμοι για τον χειμώνα. . .

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

. . . οι πολίτες πρέπει να νιώθουν ασφαλείς – δεν υπάρχουν πλέον προβλήματα γιατί αντιμετωπίστηκαν τα λάθη του παρελθόντος».

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν σήμερα το πρωί ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Καθαρισμού και Ανακύκλωσης κ. Καλαμπαλίκης και ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ κ. Μίμης Σκορδόπουλος, αναφορικά με τις τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις στην περιοχή.

Τις δυο τελευταίες ημέρες η βροχόπτωση ήταν ιδιαίτερα έντονη και ευτυχώς δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Ο κ. Καλαμπαλίκης ανέφερε πως δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα στην πόλη καθώς η δημοτική αρχή σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑ είχαν μελετήσει και είχαν κάνει τις απαραίτητες παρεμβάσεις κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

20160909_110201Ο κ. Καλαμπαλίκης συνέχισε λέγοντας:

«Είμαστε έτοιμοι για τον επερχόμενο χειμώνα και η πόλη δεν πρόκειται να κινδυνεύσει. Τα μέρη που εντοπίσαμε και έγιναν παρεμβάσεις, σημεία που έπρεπε να είχαν προβλεφθεί πολύ παλιότερα, έχουν πλέον διευθετηθεί. Στην περιμετρική οδό, για παράδειγμα, υπήρχε έντονο πρόβλημα το οποίο έχει πλέον αποκατασταθεί. Τον ερχόμενο μήνα υπάρχει συνήθως έντονη φυλλόπτωση από τα δέντρα κι έχουμε προγραμματίσει τον γενικότερο καθαρισμό όπως και τον καθαρισμό των φρεατίων, τα οποία καθαρίζονται καθημερινά με τα ειδικά μηχανήματα-σκούπες του Δήμου. Είναι σε επιφυλακή όλα τα τμήματα και οι υπηρεσίες του Δήμου ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε πιθανά πλημμυρικά φαινόμενα ανά πάσα στιγμή, μέσα στις αρμοδιότητες του Δήμου αλλά και πέρα από αυτές. Να σημειωθεί ότι στο παρελθόν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές. Θα πρέπει πλέον οι πολίτες να είναι ήρεμοι γιατί ανάλογα φαινόμενα δεν θα επαναληφθούν καθότι έχουμε προνοήσει για αυτό».

fff

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο κ. Σκορδόπουλος ο οποίος είπε κι εκείνος ότι στην πόλη δεν υπήρξε κάποιο πλημμυρικό επεισόδιο, παρά τα 230 χιλιοστά νερού που έπεσαν τις τελευταίες ημέρες που ήταν, ομολογουμένως, πάρα πολλά. Παρά την τεράστια ποσότητα νερού που έπεσε, τόσο ο προγραμματισμός που είχε γίνει όσο και ο καθαρισμός των φρεατίων και η ιδιαίτερη προσοχή που έδωσαν σε κάποια σημεία σε συνεργασία με την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου,  είχαν το φαινόμενο να μην κινδυνέψει η πόλη, υπογράμμισε ο κ. Σκορδόπουλος.

«Ο προγραμματισμός στον καθαρισμό των φρεατίων είναι συνεχής ενώ έχουν γίνει σημαντικές παρεμβάσεις σε διάφορα σημεία όπως στον Άγιο Κωνσταντίνο στο Σταυροδρόμι, στην περιμετρική οδό μετά τη σήραγγα, στην οδό Κολοκοτρώνη. Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις θα συνεχιστούν ενώ έχουν γίνει μελέτες και στις οδούς Καζαντζάκη, Αρακύνθου και στην οδό Ιωνίας προκειμένου να μην παρουσιαστούν ενδεχόμενα προβλήματα στο μέλλον», πρόσθεσε ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ.

20160909_105624

20160909_10570420160909_110750

πηγή: http://agrinioreport.com

 

Διαβάστηκε 2468 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.