Τρίτη, 8η Οκτωμβρίου 2024  11:35 πμ
Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2024 22:30

«Μαθαίνω μαθηματικά με πρακτικές δραστηριότητες»-Επισκέψεις από το 2ο Γυμνάσιο Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Από Κυριακή 4/03/24 μέχρι και την Παρασκευή 9/03/24 εκπαιδευτικοί και μαθητές από το 2ο Γυμνάσιο Αγρινίου και τα συνεργαζόμενα σχολεία από το Γυμνάσιο της Manasia και το Γυμνάσιο Tantarei της Ρουμανίας επισκέφθηκαν την Αθήνα στο πλαίσιο της συμμετοχής των σχολείων στο πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο «Learning Μathematics through practical activities -Μαθαίνω Μαθηματικά με πρακτικές δραστηριότητες».

Στην Αθήνα η αντιπροσωπεία του σχολείου επισκέφθηκε το 3ο Γυμνάσιο Νίκαιας όπου και συμμετείχε σε μαθηματικές δραστηριότητες και συγκεκριμένα στη διδασκαλία του υπολογισμού της μάζας σωμάτων με χρήση πρακτικών μεθόδων. Οι μαθητές εργαζόμενοι σε ομάδες, μέτρησαν τη μάζα από ανακυκλώσιμα υλικά και το βάρος των σωμάτων. Σκοπός του project ήταν οι μαθητές μέσα από βιωματικές δραστηριότητες να συνδέσουν τα μαθηματικά με πτυχές της καθημερινής ζωής.

Πραγματοποιήθηκαν οι εξής εκπαιδευτικές επισκέψεις:

1) Επίσκεψη στο μουσείο της Ακρόπολης.
2) Επίσκεψη στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
3) Παρακολούθηση θεατρικής παράστασης « Ο κύκλος των χαμένων ποιητών» στο θέατρο Βρετάνια.
4) Επίσκεψη στην Εθνική Πινακοθήκη.
5) Περιήγηση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε στο 3ο Γυμνάσιο Νίκαιας εκδήλωση προς τιμή των αντιπροσωπειών των σχολείων όπου παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια. Οι δράσεις οργανωμένες από τους Αθηναίους εταίρους μας ήταν εντυπωσιακές καθώς κατέβαλαν κάθε προσπάθεια ώστε η διαμονή μας να είναι ευχάριστη και δημιουργική.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 394 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.