Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  8:42 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024 19:26

Sport Pass για μαθητές Γυμνασίου: Voucher 300 ευρώ για εγγραφή μαθητών σε αθλητικά σωματεία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Εισοδηματικά κριτήρια – Αφορά περίπου 35.000 μαθητές της πρώτης τάξης του Γυμνασίου

Νέο πρόγραμμα για την ενίσχυση της άθλησης έρχεται το επόμενο διάστημα από το Υπουργείο Παιδείας. Το Sport Pass θα είναι ύψους 300 ευρώ και θα αφορά την εγγραφή μαθητών σε αθλητικά σωματεία. Δικαιούχοι του voucher είναι μαθητές της Α’ Γυμνασίου. Τα κριτήρια θα είναι εισοδηματικά και θα αφορά περίπου 35.000 μαθητές από τους συνολικά 100.000 που φοιτούν στην πρώτη τάξη του Γυμνασίου.

Όπως γράφει το iefimerida.gr, η δράση έχει ως σκοπό να ενισχύσει τον αθλητισμό και να στρέψει τη νεολαία σε υγιείς τρόπους εξάσκησης.

Η διάταξη όπως αναγράφεται στο Ετήσιο Σχέδιο Δράσης 2024 του Υπουργείου Παιδείας: «SportPass» Voucher στον Αθλητισμό: Πρόγραμμα ενίσχυσης της άθλησης των παιδιών δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές της 1ης Γυμνασίου να εγγραφούν σε Αθλητικούς Συλλόγους της αρεσκείας τους ενισχύοντας τον αναπτυξιακό αθλητισμό. Πληθυσμός μαθητών 1ης Γυμνασίου: 100.000 μαθητές. Δυνητικοί δικαιούχοι: Μαθητές με οικογενειακά εισοδηματικά κριτήρια: 35.000 μαθητές. Ποσό Voucher: 300€.

agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 166 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.