Πέμπτη, 2η Μαίου 2024  10:44 μμ
 
wm small
Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2024 00:04

Αγρίνιο: Σε κλίμα συγκίνησης τα εγκαίνια της έκθεσης που δυναμώνει τη «Φλόγα» (εικόνες – video)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Η φλόγα που έβγαινε από τα κεριά τα οποία κρατούσαν κυρίως παιδιά, το τραγούδι χωρίς συνοδεία μουσικής και τα έργα που ζωγράφισαν με αγάπη καλλιτέχνες όλων των ηλικιών συνέθεσαν μια ιδιαιτέρως συγκινητική εκδήλωση στην Παλαιά Δημοτική Αγορά, στο Αγρίνιο.

Οι συμβολισμοί και τα μηνύματα ευαισθητοποίησης κυριάρχησαν στα αποψινά (5.2.24) εγκαίνια της έκθεσης με έργα των μαθητών του εργαστηρίου MyHEART των τμημάτων Ε’ και ΣΤ΄ Δημοτικού, εφήβων και ενηλίκων οι οποίοι δημιούργησαν μικρά έργα τέχνης για να ενισχύσουν το έργο του Συλλόγου Γονιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».

Ακούστε απόσπασμα από την ερμηνεία της Κωνσταντίνας  Παπαθανασίου που σκόρπισε ρίγη συγκίνησης: 

Η κ. Έλενα Παπαγιάννη, μητέρα της αείμνηστης Μαργαρίτας Σαπλαούρα και εθελόντρια της «Φλόγας» ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης αλλά και τους παριστάμενους και αναφέρθηκε στους στόχους του Συλλόγου.

Υπογράμμισε ότι 4 στα 5 παιδιά που νοσούν από καρκίνο γίνονται καλά ενώ η προσπάθεια συνεχίζεται για να θεραπευθεί και το πέμπτο παιδί. Όπως σημείωσε, ο παιδικός καρκίνος δεν είναι «επάρατος» και σκοπός των εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης είναι να σπάσουν οι προκαταλήψεις.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι μέσα σε λίγα λεπτά τα έργα που πωλούνταν σε συμβολική τιμή, έγιναν ανάρπαστα.

Η έκθεση θα είναι ανοικτή έως την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024 ενώ υπενθυμίζεται ότι η 15η Φεβρουαρίου καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου,

Ώρες επισκέψεων καθημερινά 10:00-13:00 & 18:00-21:00

Και κάπως έτσι η τέχνη κρατά τη φλόγα αναμμένη!

Δείτε εικόνες:

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1814 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.