Δευτέρα, 29η Απριλίου 2024  9:58 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2024 18:04

Παναιτωλικός: Ο ενδόμυχος πόθος του Κυπέλλου και η αναγκαία στροφή στο πρωτάθλημα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ένα από τα ομορφότερα απογεύματα των τελευταίων ετών ήταν το χθεσινό (31/1/20214) για τον κόσμο του Παναιτωλικού.

Ο Τίτορμος προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας για πρώτη φορά στην ιστορία του. Δυστυχώς, οι κυβερνητικές αποφάσεις δεν επέτρεψαν στους φιλάθλους της ομάδας να παραστούν στο γήπεδο και να το χαρούν με την ψυχή τους.

Βρέθηκαν, όμως, έξω από αυτό, αποθεώνοντας τους παίκτες και ζητώντας να φέρουν το κύπελλο στο Αγρίνιο. 

«Παραείναι φιλόδοξο», θα έλεγε κάποιος αντικειμενικός. Αλλά στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά. Ο Παναιτωλικός απέκτησε με το σπαθί του δικαίωμα σε ένα όνειρο και ενδόμυχο πόθο πολλών χρόνων.

Να βρεθεί σε έναν τελικό και να διεκδικήσει το τρόπαιο. Ποιος, άραγε, δεν ονειρεύεται μια τεράστια εκδρομή, ανάλογη με αυτή του μπαράζ της Νέας Σμύρνης, όπου χιλιάδες Αγρινιώτες θα κάνουν και πάλι την Ελλάδα να παραμιλά;

«Βιάζεσαι», θα έλεγε και πάλι κάποιος πιο ψύχραιμος. «Προφανώς», θα ήταν η απάντηση. Αλλά δεν είναι κακό να ονειρευόμαστε. Ως Παναιτωλικοί, οι χαρές που ζήσαμε, αλλά κι αυτές που πρόκειται να ζήσουμε δεν προβλέπεται να είναι πάμπολλες. Οπότε ας απολαύσουμε με την ψυχή μας τις ιστορικές αυτές στιγμές.

Η πραγματικότητα, βέβαια, για τον αγρινιώτικο σύλλογο είναι σκληρή. Παίκτες και προπονητής γνωρίζουν ότι δεν είναι ώρα για πανηγύρια. Η πορεία του Τίτορμου στο πρωτάθλημα, δεν είναι ανάλογη με αυτήν του κυπέλλου.

Μόλις δυο βαθμούς απέχει από την επικίνδυνη ζώνη. Κι όσο δεν κατακτώνται βαθμοί και νίκες, το άγχος θα μεγαλώνει.

Κατά πάσα πιθανότητα ο πρώτος γύρος των ημιτελικών θα γίνει στις 14-15 Φεβρουαρίου. Προηγούνται δυο παιχνίδια, όπου απαιτείται να δοθεί το 100% ώστε να κερδηθούν: Βόλος (εκτός) και Ατρόμητος (εντός).

Η καλή ψυχολογία από την ιστορική πρόκριση υπάρχει. Αλλά πρέπει να συνοδευθεί με την αγωνιστικότητα, τη συγκέντρωση, το πάθος. Τετριμμένη αλλά ρεαλιστική η διαπίστωση ότι τα παιχνίδια κυπέλλου με τον ΟΦΗ πρέπει να αποτελέσουν «οδηγό».

Η ομάδα δείχνει ότι μπορεί και, αρχής γενομένης από τον Βόλο, πρέπει να πάρει μεγάλες νίκες και στο πρωτάθλημα.

Νικόλας Δρέλλιας - agrinionews.gr

Διαβάστηκε 277 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.