Τετάρτη, 9η Οκτωμβρίου 2024  4:20 μμ
Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2024 18:46

Δυναμική κινητοποίηση των αγροτοκτηνοτρόφων στο Μεσολόγγι (φωτο, βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Δυναμική είναι η κινητοποίηση που πραγματοποίησαν σήμερα, Τρίτη 30/1,  αγρότες και κτηνοτρόφοι στο Μεσολόγγι.

Με προσυγκεντρώσεις και με μηχανοκίνητες πορείες κατευθύνθηκαν προς την κεντρική πύλη του Μεσολογγίου όπου ενώθηκαν με συναδέλφους τους από το Γαλατά και τη Ναυπακτία, για το μεγάλο συλλαλητήριο στο κέντρο της πόλης.

Συμμετέχουν, εξάλλου, στις κινητοποιήσεις αγροτικοί σύλλογοι από Νεοχώρι και Κατοχή, με τα τρακτέρ να εισέρχονται στην πλατεία Μπότσαρη, όπου και ακολούθησαν ομιλίες.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας και των συλλόγων τους, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι απαιτούν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Η συγκέντρωση είχε όγκο και παλμό και αναμένεται να επιδοθεί ψήφισμα στην Περιφεεριακή Ενότητα.

«Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, να φεύγει η παραγωγή μας από το χωράφι, σχεδόν τσάμπα και να φθάνει στο ράφι πανάκριβα, αφορά τον κάθε εργαζόμενο, τον κάθε καταναλωτή, που ενώ βλέπει ότι προϊόντα υπάρχουν, να μην μπορεί να τα αγοράσει.Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας, αυξάνουμε την αγωνιστική πίεση προς την κυβέρνηση, ώστε να αναγκαστεί να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας. Η ικανοποίηση των αιτημάτων μας, είναι η μόνη διέξοδος για μας!», αναφέρει η ΟΑΣ.

Την συγκέντρωση χαιρέτισε ο δήμαρχος Δήμου Μεσολογγίου Σπύρος Διαμαντόπουλος ενώ μίλησαν εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων της περιοχής. Παρόντες οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μίλτος Ζαμπάρας και του ΠΑΣΟΚ Χριστίνα Σταρακά.

agrinionews.gr
Διαβάστηκε 158 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.