Τετάρτη, 9η Οκτωμβρίου 2024  8:14 μμ
Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2024 18:15

Δικαστικός χάρτης: σκοπιμότητες πίσω από δημοσίευματα βλέπουν οι δικηγόροι του Αγρινίου - «δεν εφησυχάζω», λέει ο Νικάκης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

H παρουσίαση από τον Υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη και τον Υφυπουργό Γιάννη Μπούγα του νομοσχεδίου για τον δικαστικό χάρτη είναι στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου και αναμένεται να πάρουν επίσημη διάσταση οι διαδικασίες στο ζήτημα αυτό.

Αναμένεται να ξεκαθαρίσει παράλληλα το τοπίο με το τι μέλει γενέσθαι για τις δικαστικές δομές της Αιτωλοακαρνανίας με όλες τις πληροφορίες να συγκλίνουν πως δεν προβλέπεται κατάργηση του Εφετείου του Αγρινίου ενώ θα παραμείνει ένα κεντρικό Πρωτοδικείο στην Περιφερειακή Ενότητα.

Στο Μεσολόγγι εντείνουν τον αγώνα για μη κατάργηση-υποβάθμιση του Πρωτοδικείου της πόλης και προς αυτή την κατεύθυνση υπήρξε και συνάντηση-άκαρπη κατά πληροφορίες- χθες με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Γ.Φλωρίδη.

Τον νομικό κόσμο του Αγρινίου ωστόσο προβληματίζουν τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για κεντρικό πρωτοδικείο στο Μεσολόγγι. Διάφορες πηγές δεν επιβεβαιώνουν τα σχετικά δημοσιεύματα ωστόσο ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Αγρινίου Δημήτρης Νικάκης βρίσκεται σε εγρήγορση ενώ σε ενημέρωση προς τα μέλη του συλλόγου αναφέρει πως τα δημοσιεύματα εφημερίδων και ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης των τελευταίων ημερών εξυπηρετούν σκοπιμότητες και «έχουν εντείνει – λίαν ευλόγως- την ανησυχία όλων για την τύχη του Πρωτοδικείου Αγρινίου».

«Προς άρση της παραπληροφόρησης και προς έγκυρη ενημέρωση όλων, σάς γνωστοποιώ εγκύρως και υπευθύνως, ότι το ζήτημα του Πρωτοδικείου μας παραμένει σε εκκρεμότητα και ο νέος Δικαστικός Χάρτης, όσον αφορά τα Πρωτοδικεία της Περιφερείας μας, δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη, εδραία πεποίθησή μου, ωστόσο, είναι, ότι το Πρωτοδικείο μας θα παραμείνει κεντρικό, χωρίς -ως προανεφέρθη- τούτο να έχει οριστικοποιηθεί», ανέφερε.

Διαβεβαίωσε εξάλλου τους δικηγόρους ότι δεν εφησυχάζει, ευρίσκεται δε σε διαρκή επικοινωνία μετά των αρμοδίων και έλεγχο της κατάστασης.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 242 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.