Τρίτη, 7η Μαίου 2024  1:28 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023 20:55

Μ. Μπελεβώνης – Παναιτωλικός: «Τιμωρούνται συλλήβδην οι φίλαθλοι και δεν λύνεται το πρόβλημα της βίας»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Δεν πείθουν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την αθλητική βία. Ενδεικτικά είναι τα όσα αναφέρει στην εφημερίδα «Συνείδηση» από την πλευρά του Παναιτωλικού ο Μάκης Μπελεβώνης.

Τα μέτρα της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, στον απόηχο του σοβαρού τραυματισμού του 31χρονου αστυνομικού το βράδυ της Πέμπτης στου Ρέντη αλλά κάθε άλλο παρά μπορεί να ειπωθεί ότι υπήρξε ανακούφιση από την προοπτική ότι θα δοθεί λύση στο χρόνιο πρόβλημα της βίας γύρω από τον αθλητισμό.

Αν συμπτυχθούν τα όσα εξαγγέλθηκαν σε μια «περιγραφή» σε ευθύ λόγο του κυβερνητικού εκπροσώπου, έχουν συνοπτικά ως εξής:

-Αμέριστη συμπαράσταση στον 31χρονο αστυνομικό και στην οικογένειά του.

-Συγχαρητήρια στην ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη του καθ’ ομολογίαν δράστη.

-Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τις ενέργειες και τις παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση ενός – χρόνιου προβλήματος.

-Σε αυτό το πλαίσιο, η ΕΛ.ΑΣ. ενέτεινε την παρουσία της στα αθλητικά γεγονότα. Αυξήθηκαν οι έλεγχοι και οι σφραγίσεις παράνομων συνδέσμων.

-Δόθηκε χώρος και χρόνος σε όλους, αλλά αποδείχτηκε ότι απαιτούνται νέες παρεμβάσεις.

-Ύστερα από σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό ανακοινώνονται:

-1ον: Τη διεξαγωγή όλων των αγώνων της Σούπερ Λιγκ 1 κεκλεισμένων των θυρών για τους επόμενους 2 μήνες. Το μέτρο αυτό θα επεκταθεί και για τους εντός έδρας αγώνες των ομάδων β’ της Σούπερ Λιγκ 2 που ανήκουν στις αντίστοιχες ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ 1.

-Το μέτρο αυτό θα δύναται να εφαρμοστεί κατά περίπτωση και σε ευρωπαϊκούς αγώνες των ελληνικών ομάδων.

-Η πρώτη σχετική κοινή υπουργική απόφαση θα εκδοθεί για τον προσεχή αγώνα του Ολυμπιακού για το Γιουρόπα Λιγκ, ο οποίος θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.

-Ενδεικτικά θα εξεταστεί η πλήρωση των ακόλουθων προϋποθέσεων: εγκατάσταση και λειτουργία καμερών υψηλής ευκρίνειας στο σύνολο των γηπέδων της Σούπερ Λιγκ 1 και ταυτόχρονη απρόσκοπτη δυνατότητα ελέγχου και αξιοποίησης του υλικού τους από τις Αρχές και σύστημα ηλεκτρονικής εισόδου φιλάθλων με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας.

-Θα ανακοινωθεί σειρά από διοικητικά μέτρα. Μεταξύ αυτών αυτόματες κυρώσεις κατά των ομάδων σε περιπτώσεις επεισοδίων πέραν όσων προβλέπονται στην αθλητική νομοθεσία.

Οι πρώτες αντιδράσεις ποικίλουν αλλά φαίνεται ότι το γενικό αίσθημα είναι πως υπάρχει μια συνολική τιμωρία και δεν μπαίνει το μαχαίρι στο κόκκαλο.

Πρώτη αντίδραση από τον Παναιτωλικό

Οι άνθρωποι του Παναιτωλικού περιμένουν περισσότερη ενημέρωση και, κυρίως, την προοπτική για την αντιμετώπιση της βίας τόσο κοντά όσο και μακριά από τα γήπεδα. Ο πρόεδρος του Παναιτωλικού, Μάκης Μπελεβώνης μιλώντας στη «Σ» επιφυλάχθηκε να πάρει επίσημη θέση η ομάδα, μετά από συνεννόηση και με τον μεγαλομέτοχο Φώτη Κωστούλα, η οποία θα εκφραστεί με επίσημη ανακοίνωση.

«Μας δίνεται η αίσθηση ότι τιμωρούνται συλλήβδην οι φίλαθλοι, είτε φταίνε είτε όχι, είτε απλά έχουν πάρει το διαρκείας τους και πάνε με την οικογένειά τους στο γήπεδο, είτε όχι. Δεν νομίζω ότι πρόκειται για κάτι ριζοσπαστικό, για κάτι αποτελεσματικό, μοιάζει σαν μια διαχείριση μιας κατάστασης που δεν προστατεύει καν τις μικρότερες ομάδες, γιατί εδώ θα υπάρξει και οικονομικό κόστος. Τώρα, σε ό, τι αφορά τις κάμερες και τα συστήματα που πρέπει να εγκατασταθούν όπου δεν υπάρχουν να θυμίσω ότι αυτά τα έχουν εξαγγείλει ξανά. Ο Παναιτωλικός ήταν από τους πρώτους που τήρησε τις δεσμεύσεις και μάλιστα με ένα από τα πληρέστερα συστήματα ελέγχου. Όταν όλοι τιμωρούνται οριζόντια αυτό δεν σημαίνει ισονομία», επισημαίνει ο κ. Μπελεβώνης.

Γιάννης Συμψηρής

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 325 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία