Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  12:37 πμ
 
wm small
Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023 14:56

Ι.Π. Μεσολογγίου: «Ό,τι είπαμε νερό και αλάτι» το νέο βιβλίο απο την ΔΙΕΞΟΔΟ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΚΔΟΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

«Ό,τι είπαμε νερό και αλάτι» το νέο βιβλίο

που σχετίζεται με τον «λευκό θησαυρό»

Η «Διέξοδος»  στο πλαίσιο των εκδοτικών της δραστηριοτήτων  αυτές τις μέρες  κυκλοφόρησε ένα  καινούργιο βιβλίο.

Τίτλος του «Ό,τι είπαμε….. νερό και αλάτι».

Πρόκειται για  το  42ο βιβλίο που έχει εκδώσει μέχρι τώρα η «Διέξοδος», στα 24  χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας της.  

Αφορμή της νέας αυτής εκδόσεως απετέλεσε η γνωριμία δέκα διάσημων συγγραφέων, της  «αφρόκρεμας» της ελληνικής λογοτεχνίας,  με το νεοσύστατο Μουσείο Άλατος.

Το περιεχόμενο του βιβλίου, το οποίο προλογίζει η διευθύντρια του Μουσείου Δέσποινα Κανελλή, απαρτίζεται από μία σειρά πραγματικών ιστοριών και διηγήσεων που υπογράφουν οι συγγραφείς Κώστας Δρουγαλάς, Ισίδωρος Ζουργός, Γιάννης Καλπούζος, Κώστια Κοντολέων, Μάνος Κοντολέων, Σπύρος Λαμπρίδης, Φιλομήλα Λαπατά, Ελένη Πριοβόλου, Νώντας Τσίγκας και Γιάννης Ξανθούλης ενώ το εξώφυλλο και τις εσωτερικές σελίδες του κοσμούν  ελαιογραφίες και χαρακτικά του Γιάννη Ψυχοπαίδη.   

Ο γραφιστικός  σχεδιασμός  πραγματοποιήθηκε από τον Παναγιώτη Γεωργακόπουλο, η εκτύπωση έγινε από την εταιρεία «Γραφικές Τέχνες  Ασημακόπουλος»,  ενώ την  επιμέλεια  και   συντονισμό  της εκδόσεως  είχε, όπως και στα υπόλοιπα 41  βιβλία  της «Διεξόδου»,   ο Αλτάνιος  Κλεισοβίτης.

Το βιβλίο διατίθεται στο Μεσολόγγι μεν  από το Μουσείο Άλατος και  το  Ιστορικό Μουσείο «Διέξοδος»,  στην  Αθήνα  και  τη Θεσσαλονίκη δε από τα βιβλιοπωλεία του  Μορφωτικού Ιδρύματος  της Εθνικής Τράπεζας (ΜΙΕΤ).

 

Διαβάστηκε 231 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.