Πέμπτη, 29η Φεβρουαρίου 2024  6:44 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2023 22:17

Αγρίνιο: Η επιβάρυνση του τομέα της υγείας από την κλιματική αλλαγή στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος (εικόνες)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου υλοποίησε ημερίδα με αφορμή την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στον τομέα της υγείας

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου σκέλους της ημερίδας του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε το σήμερα το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου, νωρίτερα το απόγευμα ολοκληρώθηκε και το δεύτερο σκέλος.

Το θέμα της ημερίδας ήταν η επιβάρυνση του τομέα της υγείας από την κλιματική αλλαγή, σε συνέχεια της σύναψης μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Ιατρικού Συλλόγου της πόλης.

Το πρωί, στο πρώτο σκέλος της ημερίδας, μίλησε ο ιατρός και μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου δερματολόγος Δημήτρης Σκιαδάς και ο πνευμονολόγος και μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Γιώργος Κατσουράκης, ενώ νωρίτερα το απόγευμα, στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου, μίλησε η ενδοκρινολόγος Μαρία Ανδρίκουλα, όπως επίσης και ο κ. Κατσουράκης που τοποθετήθηκε και στο πρώτος σκέλος της ημερίδας.

Ο τομέας της υγείας ιεραρχείται ως προτεραιότητα για τον Ιατρικό Σύλλογο Αγρινίου, καθώς η κλιματική αλλαγή που παρατηρείται παγκοσμίως μεταβάλλει τα δεδομένα που σχετίζονται με την υγεία και οι άμεσες και έμμεσες επιπτώσεις προκαλούν υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, αναδεικνύοντας την ανάγκη θωράκισης και βελτίωσης των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 190 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.