Τετάρτη, 3η Ιουλίου 2024  10:16 πμ
Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2023 10:07

Βράβευση του Αγρινιώτη λογοτέχνη Κωστή Τσιάκαλου στην Αθήνα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κείμενο Απόστολος Κων. Καρακώστας, φωτογραφίες Ελβίρας Τσιάκαλου

Σε αίθουσα εκδηλώσεων της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, στην οδό Ακαδημίας 20,  βραβεύτηκαν Λογοτέχνες και Ποιητές, από το Ελληνικό Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Πολιτισμού, (ΕΛ.Κ.Ε.ΠΟ.) σε ειδικά διοργανωμένη εκδήλωση την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου.

Ο Αγρινιώτης Δημοσιογράφος, συγγραφέας και ποιητής-μέλος της Ε.Σ.Η.Ε.Α.-Κωστής Τσιάκαλος έλαβε το Πρώτο βραβείο για το νέο του βιβλίο, συλλογή διηγημάτων, με τίτλο: «Όταν δάκρυσε ο Πατέρας μου», που κυκλοφόρησε πρόσφατα στην Αθήνα.

Το βιβλίο του,(που διάβασα),  είναι πραγματικά ευχάριστο στο διάβασμα και πολύ συγκινητικό, καθώς αναφέρεται στις δύσκολες μεταπολεμικές δεκαετίες.

Το Δεύτερο βραβείο έλαβε η κυρία Σωτηρία Τσέλιου-Παππά για την συλλογή διηγημάτων της «Σημάδι Αδυναμίας».

Στα πεζογραφήματα απονεμήθηκαν και δύο έπαινοι. Τους έλαβαν για τις συλλογές διηγημάτων τους, ο κύριος Γεώργιος Βλάχος για το έργο του «Αχός των θαλασσών» και ο κύριος Μιχάλης Παπαδημητρίου για το «Homo Samius».

Στην ποίηση το Πρώτο βραβείο έλαβε η κυρία Σοφία Σκλείδα  για την ποιητική της συλλογή «Θρόϊσμα Σιωπής».

Ο Δικηγόρος και ποιητής κύριος Μενέλαος Παπαδημητρίου τιμήθηκε με «Βραβείο Ποίησης» για την ποιητική του συλλογή «Οδός Αργιθέας, οδός Ανθηρού».

Δύο ακόμα ποιητές έλαβαν έπαινο για τις ποιητικές συλλογές τους. Ο κύριος Ζαχαρίας Σώκος για τα ποιήματά του με τίτλο: «Διπλή Προσπέραση» και η κυρία Αθανασία Κατσιγιάννη για την ποιητική της συλλογή «Ακατάλυτοι Δεσμοί».

Στο πάνελ των ομιλητών παρακάθησαν ο Πρόεδρος του ΕΛ.Κ.Ε.ΠΟ. πρώην Αντιδήμαρχος Πεντέλης κύριος Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, η Επίκουρη καθηγήτρια φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κυρία Άννα Λάζου και ο φιλόλογος κύριος Βασίλειος Μαγουλάς.

Να θυμίσουμε εδώ πρόσφατη δραστηριότητα του Αγρινιώτη Δημοσιογράφου Κωστή Τσιάκαλου, ο οποίος με την ιδιότητα του Προέδρου του Πολιτιστικού Επιστημονικού Συνδέσμου  Αιτωλοακαρνάνων «Κοσμάς ο Αιτωλός», στην επέτειο του Πολυτεχνείου, βράβευσε 50 χρόνια μετά, αφανείς ήρωες της εξέγερσης.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 214 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News