Παρασκευή, 11η Οκτωμβρίου 2024  12:19 πμ
Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2023 00:26

Αγρίνιο: Mε εντατικό ρυθμό οι εργασίες στο αναψυκτήριο του πάρκου-τι προβλέπεται

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το πάρκο του Αγρινίου άνοιξε πρόσφατα ξανά για τους πολίτες , μετά από πολλά χρόνια , αλλά η συνολική του εικόνα θα διαμορφωθεί όταν παραδοθούν τα έργα στο κηποθέατρο και στο αναψυκτήριο.

Ικανοποίηση προκαλεί πάντως το γεγονός πως οι εργασίες στο αναψυκτήριο έχουν ξεκινήσει και είναι εντατικές. Έχουν ορίζοντα ολοκλήρωσης τους 18 μήνες, όπως εξάλλου όλα τα έργα του ΕΣΠΑ.

Προβλέπεται ριζική ανακαίνιση, το κτίριο θα απογυμνωθεί εντελώς, καθώς μόνο ο σκελετός και οι πλάκες θα παραμείνουν. Θα ενισχυθούν τα υποστυλώματα και τα πέδιλα, σύμφωνα με τις επιταγές του σύγχρονου αντισεισμικού πλαισίου. Από εκεί και πέρα θα γίνει η διαμόρφωση του χώρου, 1.700 τ.μ.

200 τ.μ. θα αξιοποιηθούν ως αναψυκτήριο μαζί με εξωτερικό χώρο, 500 τ.μ. ως χώρος δραστηριοτήτων για καλλιτεχνικά εργαστήρια του Δήμου Αγρινίου ενώ 700 τ.μ. θα διαμορφωθούν σε συνεδριακό χώρο και χώρο εκδηλώσεων.

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου θα διαμορφωθούν αίθουσα εκδηλώσεων για συνεδριάσεις, προβολές ταινιών, θεατρικά, πολιτιστικά δρώμενα, χώρος δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ενηλίκων με καλλιτεχνικές δραστηριότητες και δραστηριότητες που θα έχουν σχέση με την οικολογία του υπαίθριου χώρου του πάρκου και αναψυκτήριο για την εξυπηρέτηση των αναγκών των δύο άλλων χρήσεων

Το κτίριο δεν θα είναι ενεργειακά αυτόνομο αλλά υπάρχει πρόβλεψη για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών προς εξοικονόμηση ενέργειας και άλλες μέθοδοι που θα εξασφαλίσουν τα κατάλληλα βιοκλιματικά χαρακτηριστικά.
Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 3.610.000 ευρώ που στοχεύει στην ανακατασκευή και επανάχρηση του Δημοτικού Περιπτέρου προκειμένου να γίνει ξανά σημείο αναφοράς και συγκέντρωσης των Αγρινιωτών. Κάτι που σίγουρα επιθυμούν οι συμπολίτες…

 

agrinionews.gr
Διαβάστηκε 449 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.