Πέμπτη, 29η Φεβρουαρίου 2024  7:34 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2023 22:21

Αγρίνιο: Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος η επιχειρηματικότητα στη Δυτική Ελλάδα (video – εικόνες)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η «Επιχειρηματικότητα στη Δυτική Ελλάδα» βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο.

Στόχος της ημερίδας ήταν η ενημέρωση για τη διαχείριση, την πορεία υλοποίησης αλλά και το κλείσιμο των έργων του Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2014 -2020» (ενταγμένες δράσεις, αποτελέσματα) και η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της ολοκληρωμένης στρατηγικής για την ανάπτυξη και την στήριξη της επιχειρηματικότητας και των τοπικών κοινωνιών όπως υλοποιείται μέσα από το Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2014 -2020».

Την ημερίδα διοργάνωσε η Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και αποτέλεσε μια ανοιχτή εκδήλωση παρουσίασης των προγραμμάτων που υλοποιεί η Διεύθυνση, ως Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης δράσεων επιχειρηματικότητας.

Επιμέρους θέματα που αναπτύχθηκαν μεταξύ άλλων ήταν οι δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας ΕΣΠΑ 2014-2020, οι δράσεις για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία από το Ε.Π. Δυτική Ελλάδα 2021-2027, όπως επίσης η επιχειρηματικότητα και ο ψηφιακός μετασχηματισμός.

Στo πλαίσιο της αποψινής ημερίδας στο Αγρίνιο δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία του προγράμματος, αλλά εκφράστηκε και η πεποίθηση πως έχοντας ως δεδομένο πως «ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο», το μέλλον διαφαίνεται ιδιαίτερα ελπιδοφόρο.

Τονίστηκε επιπλέον πως το ΕΣΠΑ 2014-2020 έβαλε τις καλύτερες δυνατές βάσεις για την διαμόρφωση μιας ιδιαίτερα θετικής προοπτικής, ενώ το νέο ΕΣΠΑ θα είναι το κλειδί για την ολοκλήρωση της αναπτυξιακής πορείας του τόπου!

Στο πλαίσιο αυτό δόθηκε επίσης ιδιαίτερη έμφαση πως τα περισσότερα κονδύλια του ΕΣΠΑ αξιοποιήθηκαν σε θέματα που σχετίζονται με την αποχέτευση και την ύδρευση, τομείς δηλαδή που διασφαλίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Στην ημερίδα τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη και γενικότερα την Περιφερειακή Αρχή εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Λάμπρος Δημητρογιάννης, ο οποίος απεύθυνε και ένα σύντομο χαιρετισμό στο πλαίσιο του οποίου αναφέρθηκε στα προγράμματα της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, στην κατεύθυνσή τους η οποία είναι απόλυτα στοχευμένα στην στήριξη του επιχειρηματία, αλλά και στην ανάπτυξη της Αιτωλοακαρνανίας η οποία μπορεί να επιτευχθεί μέσα από το επιχειρέιν. Επίσης, χαιρετισμό έκανε και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Τσιχριτζής, αλλά και  Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Ο κ. Τσιχριτζής εκτός του γενικού θετικού πλαισίου που περιέγραψε αναφέρθηκε και στην γόνιμη συνεργασία που έχει το Επιμελητήριο με την Περιφερειακή Αρχή, μετά από 10 χρόνια “ανομβρίας” όπως χαρακτηριστικά τόνισε, ενώ ο κ. Παπαναστασίου αναφέρθηκε στην άμεση και έμμεση υποστήριξη του Δήμου Αγρινίου στο επιχειρείν.

Ο Παναγιώτης Τσιχριτζής

Ο Γιώργος Παπαναστασίου

 
 
 
sinidisi.gr
Διαβάστηκε 189 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.