Τρίτη, 7η Μαίου 2024  1:22 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2023 19:38

Τι κινητοποιήσεις θα γίνουν ώστε να μην χαθεί και το Πρωτοδικείο για το Αγρίνιο;

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Έχουμε συνηθίσει όταν μας παίρνουν κάτι εδώ στο Αγρίνιο να αναζητούμε εκ των υστέρων τους υπεύθυνους. Συνήθως καταλήγουμε στο ότι για το πανεπιστήμιο που χάσαμε, το Εφετείο που χάνουμε, την υποβάθμιση του Νοσοκομείου (που δεν είναι και διαφορετική από άλλες ανάλογες υποβαθμίσεις στην χώρα, εδώ που τα λέμε..), ή και το Πρωτοδικείο που θα χάσουμε στο μέλλον, φταίνε οι “παράγοντες”.

Οι βουλευτές, ο δήμος, η Περιφέρεια και οι λοιποί, που το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι ανακοινώσεις, δελτία τύπου και ψηφίσματα στα διάφορα συμβούλια που ελάχιστα ενοχλούν την κυβέρνηση.

Ακόμη και το θέμα της εκτροπής του Αχελώου ανοίγει και πάλι η κυβέρνηση προφανώς θεωρώντας ότι δεν μπορεί να πάθει απολύτως τίποτε, ό, τι και να κάνει σε βάρος της Αιτωλοακαρνανίας αλλά περισσότερο του Αγρινίου. Διότι, όταν έχουμε φτάσει να συζητούμε για το αν πρέπει να έχει Πρωτοδικείο μια πόλη 95 χιλιάδων κατοίκων που είναι κέντρο μιας περιοχής 150.000 ανθρώπων, δηλαδή τα 3/4 της περιφερειακής ενότητας, ε, τότε έχουμε πιάσει πάτο.

Πρέπει κάποτε όμως να είμαστε ειλικρινείς. Μήπως δεν φταίνε οι παράγοντες αλλά οι πολίτες; Και γιατί εκείνοι είναι που αναδεικνύουν τους παράγοντες(με ψήφο ή με ανοχή…) αλλά και γιατί ποτέ δεν αγάπησαν τόσο πολύ τον τόπο τους ώστε να δείξουν στην κεντρική εξουσία ότι δεν “σηκώνουν” υποβαθμίσεις.

Μήπως φταίει αυτό που βλέπουμε κάθε φορά που μας “παίρνουν” κάτι; Πόσοι έχουν ξεσηκωθεί αληθινά για τον Αχελώο; Ελάχιστοι. Πόσοι αλήθεια έχουν εξοργιστεί με την ακαδημαϊκή υποβάθμιση; Σιγά τα αίματα, ούτε μια εβδομάδα απεργία δεν έχει γίνει, ούτε μια πέτρα δεν έχει πέσει, σε αντίθεση με άλλα ζητήματα που έχουν κατεβάσει βιτρίνες κι έχουν σηκώσει τα πανό ψηλά.

Αλήθεια, από την απώλεια των δικαστηρίων στο Αγρίνιο δεν επηρεάζεται η κίνηση, το εμπόριο, τα μαγαζιά, οι δουλειές, οι εργαζόμενοι; Ποια θα είναι η αντίδραση του Εργατικού Κέντρου, του Εμπορικού Συλλόγου, της τοπικής ΑΔΕΔΥ ή άλλων ενώσεων;

Ελάτε τώρα, ας είμαστε ειλικρινείς, και αυτό το θέμα θα περάσει σαν να μην θίγει την “τσέπη του λαού” διότι ο λαός απλά δεν εκφράζεται από(σχεδόν) κανένα στα μέρη μας. Εκφράζονται μάλλον κάποιες κλειστές ομάδες ανθρώπων…

Εφημερίδα “Συνείδηση”

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 321 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία