Παρασκευή, 1η Μαρτίου 2024  9:53 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2023 12:41

Μεσολόγγι-Δημοτικές εκλογές: Εκδικάζονται 28 Νοεμβρίου οι ενστάσεις Λύρου-Καραπάνου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μεθαύριο Τρίτη 28 Νοεμβρίου εκδικάζονται σε πρώτο βαθμό οι ενστάσεις Λύρου – Καραπάνου για την διαδικασία των εκλογών στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου.

Οι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι ο καθένας με το δικό του σκεπτικό προσβάλλουν το εκλογικό αποτέλεσμα και ζητούν επανάληψη των εκλογών γιατί είτε υπήρχαν παραλείψεις και μη τήρηση της διαδικασίας, είτε δεν έγινε σωστή καταμέτρηση.

Το νομικό επιτελείο του Κώστα Λύρου, με καθοδήγηση ακόμη και από ειδικούς επί τέτοιων ζητημάτων, πιστεύει ότι έγιναν σοβαρές παρατυπίες και δεν τηρήθηκαν οι νέες διατάξεις σε ότι αφορά την διαδικασία διεξαγωγής των εκλογών. Υποστηρίζουν ότι είναι καταφανείς οι παρατυπίες και δεν γίνεται να παραβλεφθούν ενώ τονίζουν ότι ετοιμάζονται ακόμη και για το Συμβούλιο της Επικρατείας, το δευτεροβάθμιο και ανώτατο Δικαστήριο, ώστε να αποδείξουν το βάσιμο της προσφυγής.

Από την άλλη πλευρά ο συνδυασμός Καραπάνου υποστηρίζει ότι έγινε λάθος καταμέτρηση σε 16 εκλογικά τμήματα που βρίσκονται στην πόλη του Μεσολογγίου και έχουν πολύ μεγάλο αριθμό εκλογέων. Σημειωτέον ότι στο δήμο υπήρχαν 78 τμήματα.

Όπως έχει αναφέρει και παλιότερα η ΑΙΧΜΗ, ο συνδυασμός ισχυρίζεται ότι είναι αυτός που καταλαμβάνει την δεύτερη θέση με 45 ψήφους διαφορά από τον Σπ. Διαμαντόπουλο οπότε ο δεύτερος γύρος πρέπει να επαναληφθεί μεταξύ Λύρου – Καραπάνου. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα άλλωστε και στον πρώτο γύρο η διαφορά Καραπάνου – Διαμαντόπουλου ήταν μικρή, περίπου 350 ψήφους. Ταυτόχρονα γίνεται λόγος για αναντιστοιχίες στα βιβλία μερικών δικαστικών αντιπροσώπων, αλλά και το ότι λείπει η μονογραφή σε αρκετά ψηφοδέλτια, όπως προβλέπει η Νομοθεσία.

Την Τρίτη είναι κρίσιμη μέρα και για τις δύο προσφυγές χωρίς να σημαίνει πως αν δεν δικαιωθούν θα σταματήσουν εκεί..

aixmi-news

Διαβάστηκε 199 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία