Κυριακή, 25η Φεβρουαρίου 2024  9:20 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2023 12:39

Απόφαση φορέων για νέο συλλαλητήριο στο Αγρίνιο για την Υγεία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με σημαντικά συμπεράσματα και αποφάσεις πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη «μαζικών φορέων» που συγκάλεσε η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Aιτωλοακαρνανίας.

Στην σύσκεψη συζητήθηκαν οι εξελίξεις «ως προς την άδικη ποινική δίωξη των ιατρών του Νοσοκομείου Αγρινίου για τις χειρόγραφες συνταγογραφήσεις αλλά και τα γενικότερα, εκρηκτικά προβλήματα του αφορούν την λειτουργία του ΕΣΥ και τις δημόσιες δομές υγείας του Νομού μας».

Εκφράστηκε η συμπαράσταση στον αγώνα και τις διεκδικήσεις των υγειονομικών και αποφασίστηκαν από κοινού δράσεις και συγκεκριμένα:

1) Συγκέντρωση στην κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου Αγρινίου την Τετάρτη 29/11/2023, 11.00 π.μ., στα πλαίσια της συμμετοχής στην 48ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΟΕΝΓΕ.
2) Συμμετοχή στην Πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα την Πέμπτη 30/11/2023 στο Υπουργείο Υγείας στις 12:00πμ
3) Πραγματοποίηση συλλαλητηρίου για την υπεράσπιση της Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας στο Αγρίνιο το Δεκέμβρη σε ημέρα και ώρα που θα καθοριστεί.
4) Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11/1/2024 ημέρα που θα δικάζονται οι νοσοκομειακοί γιατροί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αγρινίου

Τα αιτήματα είναι τα ακόλουθα:
• Να σταματήσουν οι άδικες διώξεις των νοσοκομειακών ιατρών του ΓΝ Αγρινίου
• Διπλασιασμός μισθών-αποζημίωσης εφημεριών
• Αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών-Αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες
• Διπλασιασμό προσωπικού-Ταυτόχρονη προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων ανά ειδικότητα. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις
• Να μη συγχωνευτεί, κλείσει κανένα τμήμα, καμία κλινική, κανένα Νοσοκομείο
• Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα υγείας

Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου, Οδοντιατρικός Σύλλογος Αγρινίου, Δήμος Αγρινίου, Σωματείο εργαζομένων ΓΝ Αγρινίου , Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, Νομαρχιακό τμήμα ΑΔΕΔΥ , Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Αιτ/νίας, Σύλλογος Ιατρικών Επισκεπτών Αιτ/νίας, Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου και Ορειβατικός Σύλλογος Αγρινίου.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 147 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.