Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  12:14 μμ
Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2023 02:11

Για κίνδυνο κατάργησης του Εφετείου στο Αγρίνιο κάνει λόγο ο δήμαρχος Θέρμου μετά από συνάντηση με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

To προσεχές διάστημα το υπουργείο Δικαιοσύνης θα καταθέσει το νομοσχέδιο για τον νέο δικαστικό χάρτη με τις πληροφορίες να προδικάζουν καταργήσεις ειρηνοδικείων και συγχωνεύσεις Πρωτοδικείων.

Ανησυχία ωστόσο προκαλούν οι πληροφορίες πως εξετάζεται και το ενδεχόμενο καταργήσεων Εφετείων με αυτά των Καλαμάτας, Αγρινίου και Χαλκίδας να τίθενται στο επίκεντρο των διεργασιών.

Επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει ωστόσο ιδιαίτερης σημασίας είναι μια ανάρτηση του δημάρχου Θέρμου και δικηγόρου Σπύρου Κωνσταντάρα μετά τη συνάντηση που είχε στο υπουργείο Δικαιοσύνης τον υφυπουργό και βουλευτή Φωκίδας Γιάννη Μπούγα. Ουσιαστικά από τα λεγόμενα του δημάρχου προκύπτει πως το ενδεχόμενο κατάργησης του Εφετείου είναι σοβαρό.

«Αυτό που θέλω να επισημάνω με την παρούσα ανάρτηση μου είναι ο κίνδυνος κατάργησης του Εφετείου Δυτικής Στερεάς με έδρα το Αγρίνιο , για την ίδρυση του οποίου γενιές δικηγόρων και φορέων πάλευαν επι δεκαετίες για την ίδρυση του και δικαιώθηκαν θετικά αυτοί οι αγώνες. Σήμερα υπάρχουν οι σκέψεις να καταργηθεί το εφετείο , ως αυτόνομος δικαστικός σχηματισμός και να απορροφηθεί με το Εφετείο Πατρών . Συνεπώς πρέπει άμεσα κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι , αιρετή αυτοδιοίκηση , φορείς και δικηγορικοί σύλλογοι να δώσουμε την μάχη να μην καταργηθεί το Εφετείο , αλλά να συνεχίσει την αυτόνομη πορεία του», σημειώνει ο κ.Κωνσταντάρας.

Τονίζει εξάλλου πως κατέστησε σαφές στον υφυπουργό ότι η Αιτωλοακαρνανία δεν μπορεί μετά την απώλεια του Πανεπιστημίου να υποστεί και νέα υποβάθμιση με την κατάργηση του Εφετείου και προτείνει «εγρήγορση , αγώνα και ενότητα όλων των Αιτωλοακαρνάνων».

spyros konstantaras 22 11 2023

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 294 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News