Πέμπτη, 22η Φεβρουαρίου 2024  10:25 πμ
 
wm small
Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2023 22:03

Συστήματα καινοτομίας γνώσης για την υγεία και την ασφάλεια των εκμεταλλεύσεων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το SafeHabitus είναι ένα έργο πολλαπλών παραγόντων Horizon Europe που στοχεύει στην ενίσχυση των συστημάτων καινοτομίας γνώσης για την υγεία και την ασφάλεια των γεωργικών εκμεταλλεύσεων (FHS KIS) και τη στήριξη της μετάβασης της ΕΕ στην κοινωνική βιωσιμότητα στη γεωργία.

Μέσω καινοτόμων μεθόδων και συνεργατικής προσέγγισης, το έργο στοχεύει στην προώθηση ασφαλέστερων πρακτικών σε αγροκτήματα σε ολόκληρη την ΕΕ.

Το έργο αναπτύσσει έναν «Κόμβο Γνώσης» που προσφέρει πληθώρα υλικών για όλους όσους ασχολούνται με την υγεία και την ασφάλεια των αγροκτημάτων. Λάβετε μέρος στο πρώτο διαδικτυακό σεμινάριο SafeHabitus με θέμα «Απόψεις από τα πεδία: περιπτωσιολογικές μελέτες εμπειριών μεταναστών εργαζομένων στην ευρωπαϊκή γεωργία», που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 15 Νοεμβρίου.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς ο αριθμός των μικρών εκμεταλλεύσεων μειώνεται, η εντατική γεωργία βρίσκεται στο επίκεντρο των αλυσίδων εφοδιασμού τροφίμων, που συχνά βασίζεται σε εργατικό δυναμικό που αποτελείται από εποχικούς και μετανάστες εργάτες.

Αυτές οι συνθήκες εργασίας αποτελούν σημείο προβληματισμού για τους ενδιαφερόμενους φορείς της αλυσίδας αξίας της γεωργίας και των τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων των υπευθύνων χάραξης πολιτικής και των καταναλωτών.

Αυτό το σεμινάριο, το πρώτο του προγράμματος SafeHabitus Engage, βασίζεται στην υπάρχουσα έρευνα σχετικά με αυτό το θέμα για να έχει μια πρώτη προσέγγιση σε αυτά τα ζητήματα για όλα τα μέλη της κοινοπραξίας.

Περισσότερες πληροφορίες, το πρόγραμμα του σεμιναρίου και αιτήσεις συμμετοχής ΕΔΩ

Διαβάστηκε 246 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία