Παρασκευή, 27η Σεπτεμβρίου 2024  4:10 μμ
Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2023 19:49

Βasketaki: Εννέα ομάδες και 150 παίκτες στα «παρκέ» του Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Βasketaki: Εννέα ομάδες και 150 παίχτες στα «παρκέ» της πόλης, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”,  για τη συνέχιση του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος μπάσκετ στο Αγρίνιο.

Προετοιμάζεται μεγάλο φιλανθρωπικό event τα Χριστούγεννα με το μπάσκετ «πρωταγωνιστή»

Αναλυτικά το δημοσίευμα:    

Σε εξέλιξη βρίσκεται και φέτος και θα διαρκέσει αρκετό καιρό ακόμη το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα μπάσκετ που διοργανώνεται τα τελευταία τρία χρόνια στο Αγρίνιο με μεγάλη επιτυχία.

Φέτος το πρωτάθλημα είναι πιο αναβαθμισμένο από κάθε άλλη χρονιά. Συμμετέχουν 9 ομάδες (Emporio Armani, Ένωση Αγρινίου, Pharmaco Team, San Agrinio Engineers, Agrinio Cava Beers, ΑΝΕΜΩΝΗ B.C., Akarnania Warriors, ΔΣΑ (Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου),  Agrinio Magic 2023) και οι αγώνες διεξάγονται κάθε Κυριακή και Δευτέρα. Τα ματς της Κυριακής γίνονται στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αγρινίου (ΔΑΚ) και οι αγώνες της Δευτέρας στο κλειστό της αερογέφυρας. Κάθε φορά παίζουν δύο ομάδες και κάθε εβδομάδα μια ομάδα έχει ρεπό.

Τα Χριστούγεννα έχει οριστεί πως θα διεξαχθεί ένα μεγάλο all star game, καθώς πέρυσι που έγινε για πρώτη χρονιά είχε ιδιαίτερα μεγάλη ανταπόκριση από την τοπική κοινωνία, διέθετε φιλανθρωπικό σκοπό και ήταν ανοιχτό για περισσότερο κόσμο, αλλά και για μικρά παιδιά!

Επίσης, μετά τη λήξη του πρωταθλήματος διοργανώνεται και κύπελλο μπάσκετ. Αυτή η διοργάνωση είχε υλοποιηθεί πέρυσι για πρώτη φορά και ικανοποίησε πολλούς αθλητές της περιοχής που αγαπούν το μπάσκετ.

Στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα δεν υπάρχει δικαίωμα συμμετοχής αθλητών που παίζουν στο τοπικό πρωτάθλημα, πλην ενός σε κάθε ομάδα, ο οποίος μάλιστα πρέπει να είναι άνω των 35 ετών, ενώ στο κύπελλο υπάρχει διεύρυνση ως προς τις συμμετοχές.

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Χρήστος Ζαρκαβέλης μιλώντας στη «Σ» επεσήμανε:

Ο Χρήστος Ζαρκαβέλης

«Είναι η τρίτη χρονιά που διεξάγεται στην περιοχή μας το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα μπάσκετ. Συμμετέχουν 9 ομάδες και αυτή την στιγμή είναι στην 3η αγωνιστική. Η αρχή έγινε μετά τις εκλογές και η λήξη του πρωταθλήματος θα γίνει περίπου λίγο πριν το Πάσχα.

Υπάρχουν ομάδες που εκπροσωπούν τοπικούς συλλόγους όπως λ.χ. παλαιμάχους, δασκάλους, δικηγόρους, εμπόρους, μηχανικούς, φαρμακοποιούς, συμμετέχει ο νεοσυσταθείς Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ατόμων με αυτισμό «Ανεμώνη» κλπ.

Στο πλαίσιο του πρωταθλήματος υπάρχουν 16 αγωνιστικές και οι αγώνες γίνονται κάθε Δευτέρα και Κυριακή. Η συνεργασία του Δήμου Αγρινίου με το basketaki.gr οδήγησε στην αναβάθμιση του πρωταθλήματος.

Υπάρχουν πλέον στατιστικά, έχει κάποιος τη δυνατότητα να δει ζωντανά αγώνες, ενώ είναι από τα καλύτερα πρωταθλήματα στην Ελλάδα, όπως μάλιστα αναφέρει και το basketaki, το οποίο πραγματοποιεί τέτοιες διοργανώσεις ανά την Ελλάδα.

Συνολικά οι παίχτες είναι περίπου 150 και η ΕΣΚΑΒΔΕ καθορίζει το πρόγραμμα. Το σημαντικό είναι  πως το πρωτάθλημα αναβαθμίστηκε σημαντικά και γι’ αυτό ο Δήμος Αγρινίου είναι υπερήφανος».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 400 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News