Παρασκευή, 27η Σεπτεμβρίου 2024  4:10 μμ
Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2023 17:36

Παναιτωλικός: Έμπλεξε για τα καλά και ψάχνει άμεσα γιατρειά

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Mε το χειρότερο δυνατό τρόπο έκλεισε η πρώτη τετράδα αγώνων πρωταθλήματος της εποχής Πετράκη στον αγρινιώτικο πάγκο. Ήττα-πισωγύρισμα με τον Αστέρα, στον πάτο της βαθμολογίας με πολλά αγωνιστικά θέματα ο Τίτορμος.

Η συγκομιδή των τριών βαθμών απέναντι σε Βόλο, Ατρόμητο και Αστέρα μοιάζει φτωχή. Και ο Παναιτωλικός είναι κάτι παραπάνω από προφανές, πλέον, ότι θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για υποβιβασμό.

Η ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, βάσει προγράμματος, θα βρει τους Αγρινιώτες με λιγότερους από 10 βαθμούς. Αν δεν κάνουν κάποιο θαύμα σε Τούμπα ή Καραϊσκάκη, το εντός έδρας ματς της 2 Δεκέμβρη με την Κηφισιά θα αποτελεί τον ορισμό του πρόωρου τελικού παραμονής.

Κι όταν από αρχές Δεκέμβρη παίζεις τελικούς, σίγουρα κάτι έχει πάει πολύ στραβά στον καλοκαιρινό σχεδιασμό. Για μια ακόμα φορά στο χειμερινό μεταγραφικό παζάρι ο Παναιτωλικός πρέπει να κινηθεί δυναμικά, ώστε διορθώσει τα κακώς κείμενα. Αρχής γενομένης από τον πολύπαθο άξονα.


Σίγουρα είναι νωρίς για μεταγραφολογία, κάτι που τονίστηκε και από τον Πετράκη στη συνέντευξη τύπου. Ο Κρητικός κόουτς έχει πίστη στις δυνατότητες των παικτών του. Και αισιοδοξεί με αυτά που βλέπει στο γήπεδο.

Αυτή η αισιοδοξία, όμως, πρέπει να μεταφραστεί σε βαθμούς για να έχει αξία.

Η άποψη πως ο Παναιτωλικός χθες δεν άξιζε να ηττηθεί είναι, εν πολλοίς, ορθή. Έβγαλε αρκετές τελικές, είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά μέχρι εκεί. Ούτε σωρεία κλασικών ευκαιριών δημιούργησε, ούτε μεσοεπιθετικούς αυτοματισμούς παρουσίασε.

Πολύ καλή τακτική προσέγγιση από τους Αρκάδες, αν και αντιεμπορική. Πήραν νωρίς το προβάδισμα ελέω… Μπρούνο Ντουάρτε και τύχης. Αμύνθηκαν σθεναρά, κλείνοντας τους χώρους στη μεσαία γραμμή αποτελεσματικά.

Έτσι, ο Χουάνπι αναγκαζόταν να γυρίσει πολύ πίσω για να ξεκινήσει τις επιθέσεις, αδυνατώντας να παίξει κάθετα προς τους Φρεντ-Πέδρο. Μπαλντασάρα και Χατζηθεοδωρίδης δεν ήταν αρνητικοί, αλλά δεν κατάφεραν να κάνουν το κάτι παραπάνω.

Κάτι έλειπε και χθες. Με βασικό την αυτοσυγκέντρωση σε κρίσιμες φάσεις του παιχνιδιού. Τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά, οι Αγρινιώτες κάνουν τα «εύκολα δύσκολα».

Ακόμα κι όταν βρέθηκαν με παίκτη παραπάνω, δεν μπόρεσαν να «πνίξουν» τον αντίπαλο. Προσπάθησαν να φέρουν την μπάλα στην περιοχή κυρίως με σέντρες. Ο Πέδρο, όμως, ήταν απελπιστικά μόνος στο «κουτί».

Ενδεχομένως έπρεπε να χρησιμοποιηθεί πιο νωρίς ο Βοΐλης, που θα μπορούσε να προβληματίσει τους αμυντικούς των Αρκάδων σε τέτοιου είδους παιχνίδι. Το έκανε, άλλωστε, στις καθυστερήσεις, φτάνοντας κοντά στο γκολ με κεφαλιά.

Μια ακόμα ήττα, λοιπόν, και τρεις υπερπολύτιμοι χαμένοι βαθμοί. Η φετινή χρονιά έχει ήδη πάρει άσχημη τροπή. Ακόμα ο Παναιτωλικός δεν χτύπησε στα βράχια, αλλά οδεύει προς αυτά.

Η πορεία είναι αναστρέψιμη προς το παρόν. Παίκτες και προπονητής οφείλουν να τα δώσουν όλα για να ανασάνει ο Τίτορμος. Ενθαρρυντικό το γεγονός πως τόσο ο κόουτς Πετράκης, όσο και ο αρχηγός Μαλής, τοποθετήθηκαν δημόσια δηλώνοντας απόλυτη πίστη στην προσπάθεια ανάκαμψης.

Ακόμα πιο ενθαρρυντικό πως ο κόσμος στέκεται στο ύψος του και στηρίζει από το δικό του μετερίζι, παρά τις αλλεπάλληλες πικρίες που έχει γευθεί.

Αλλά πρέπει, επιτέλους, να δει αποτελέσματα, νίκες, διάρκεια στις καλές εμφανίσεις, απεγκλωβισμό από τον πάτο της βαθμολογίας.

Υ.Γ.: Δεν φτάνουν τα αγωνιστικά προβλήματα, έχουμε και το… κλείσιμο ματιών σε καταφανέστατες περιπτώσεις πέναλτι. Ο Χουχούμης τράβηξε τη φανέλα και «κατέβασε» τον Ντουάρτε, «παίζετε» από VAR και Γκορτσίλα…

Νικόλας Δρέλλιας

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 347 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News