Δευτέρα, 27η Μαίου 2024  10:05 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2023 22:55

Αυτά είναι τα πέντε πράγματα που κάνουν τα ζευγάρια που μένουν μαζί για χρόνια

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Όλες οι σχέσεις χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια και από τις δύο πλευρές ώστε να αντέξουν σε βάθος χρόνου. 

Αν ευελπιστείτε να μείνετε για καιρό μαζί με τον σύντροφό σας, τότε θα πρέπει να δεχτείτε αυτή τη δύσκολη πρόκληση.

Το να οπλιστείτε με υπομονή, θέληση και αίσθηση αφοσίωσης και να προσπαθήσετε να κάνετε τη σχέση να δουλέψει είναι μια καλή αρχή.

Αν βρίσκεστε ή ξεκινάτε μία σχέση που θα θέλατε να έχει διάρκεια, διαβάστε παρακάτω τα πέντε πράγματα που κάνουν όσα ζευγάρια το έχουν καταφέρει.

Λένε «ναι» σε νέες εμπειρίες

Σύμφωνα με μία έρευνα από τη Γερμανία, τα ζευγάρια που είναι «ανοιχτά» σε νέες εμπειρίες και καταστάσεις είναι πολύ πιθανότερο να παραμείνουν μαζί σε μία σχέση ή έναν γάμο. Μία από τις προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν τα ζευγάρια στις σχέσεις είναι να κρατήσουν ζωντανή τη «φλόγα». Όταν επιλέγουν να ασχοληθούν και να ζήσουν νέες εμπειρίες, δένονται με έναν πιο δυνατό τρόπο. Ο ενθουσιασμός του καινούριου τα βοηθά να έρθουν πιο κοντά.

Επικοινωνούν με θετικό τρόπο

Κανείς δεν είπε πως στις σχέσεις δεν θα υπάρξουν προβλήματα ή διαπληκτισμοί. Όταν, όμως, οι διαφωνίες γίνονται καθημερινότητά το πράγμα αλλάζει. Ο θυμός και τα νεύρα είναι συναισθήματα που οδηγούν τα ζευγάρια σε απομάκρυνση. Ωστόσο, οι άνθρωποι που μένουν μαζί για καιρό προσπαθούν να συγκρατούν τα ξεσπάσματά τους και αποφεύγουν να χρησιμοποιούν εκφράσεις που μειώνουν το ταίρι τους.

Ακούν και δείχνουν κατανόηση

Είναι αλήθεια πως το να ακούμε κάποιον να μιλά, χωρίς να σκεφτόμαστε το πώς θα απαντήσουμε ή να φέρνουμε αμέσως αντεπιχειρήματα είναι δύσκολο. Εκείνοι που διατηρούν μακροχρόνιες σχέσεις, όμως, ακούν για να καταλάβουν κάτι και όχι για να φέρουν αντίρρηση ή να υπερασπιστούν τη θέση τους, χωρίς να έχουν κατανοήσει τι ακριβώς λέει το ταίρι τους. Η διαδικασία αυτή απαιτεί υπομονή και προσπάθεια, καθώς ξεπερνά το δίπτυχο «λόγος-αντίλογος» και επικεντρώνεται στο τι ακριβώς λέει και εννοεί ο άλλος.

Συμβιβάζονται, ώστε να κερδίζουν και οι δύο

Τα άτομα που θέλουν να βρίσκονται σε μία σχέση για καιρό γνωρίζουν ότι δεν μπορεί να γίνεται πάντα το δικό τους. Όταν τα διλήμματα εμφανίζονται σε μία σχέση η καλύτερη λύση είναι ο συμβιβασμός που εξυπηρετεί και τα δύο μέλη του ζευγαριού. Αυτός είναι ένας τρόπος για να λύνουν τα ζευγάρια τα προβλήματά τους με θετικό τρόπο. Μπορεί να κάνουν μια μικρή «θυσία», κυρίως, στο επικοινωνιακό κομμάτι, αλλά ξέρουν ότι θα δουλέψουν μαζί για να είναι ευτυχισμένοι στο τέλος.

Απολαμβάνουν τον κοινό τους χρόνο

Τα ζευγάρια που μένουν μαζί για καιρό γνωρίζουν ότι σημασία έχει να περνούν μαζί ποιοτικό χρόνο. Δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα των εμπειριών που μοιράζονται και έτσι καταφέρνουν να επικοινωνούν καλύτερα. Αναπτύσσουν τους δικούς τους κώδικες επικοινωνίας και κατανόησης, τα δικά τους άστεία, τις δικές τους, κοινές εμπειρίες. Παράλληλα, δεν ξεχνούν αυτή την ώρα να φλερτάρουν και να διασκεδάζουν.

pronews.gr

Διαβάστηκε 682 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.