Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  7:25 μμ
 
wm small
Κυριακή, 01 Οκτωβρίου 2023 21:08

Πέντε σημάδια που αποδεικνύουν ότι περνάς κρίση μέσης ηλικίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η «κρίση» της μέσης ηλικίας περιγράφεται ως η περίοδος κατά την οποία τα άτομα παίρνουν παρορμητικές αποφάσεις που αλλάζουν τη ζωή τους.

Συνήθως, κάποιος που περνάει μια κρίση μέσης ηλικίας μπορεί να αγοράσει ένα νέο ακριβό αυτοκίνητο ή να κάνει μεγάλες αλλαγές στη ζωή του σε μια προσπάθεια να ανακαλύψει ξανά τον ενθουσιασμό για τη ζωή που έχασε τα προηγούμενα χρόνια. Αλλά ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και τα σημάδια μπορεί να είναι πιο διακριτικά!

Αν αναρωτιέσαι αν βρίσκεσαι κι εσύ σε ανάλογη φάση, ακολουθούν 5 ενδεικτικά σημάδια που θα σε βοηθήσουν να το αναγνωρίσεις:

Νιώθεις δυσαρέσκεια για τις επιλογές σου μέχρι σήμερα

Ένα από τα πρώτα σημάδια της κρίσης της μέσης ηλικίας είναι ένα αίσθημα δυσαρέσκειας για ορισμένες ή όλες τις μέχρι τώρα επιλογές της ζωής σου. Μπορεί να αισθάνεσαι άδεια για την καριέρα σου ή την προσωπική σου ζωή.

Κάποιοι από τον κύκλο σου μπορεί να αναρωτηθούν για την ξαφνική αλλαγή στον χαρακτήρα σου ή τον τρόπο που εκφράζεις τη δυσαρέσκειά σου. Απλώς να προσέχεις πώς το επικοινωνείς με τους πιο κοντινούς σου ανθρώπους, καθώς μπορεί να είναι εύκολο να πληγώσεις τους φίλους και την οικογένειά σου με αυτές τις σκέψεις και τις παρορμητικές ενέργειες.

Συνειδητοποιείς περισσότερο πόσο σύντομη είναι η ζωή

Τον θάνατο, συνήθως, δεν τον σκεφτόμαστε όταν είμαστε νέοι. Αλλά καθώς φθάνεις στη μέση ηλικία, συνειδητοποιείς περισσότερο ότι ο χρόνος που έχεις σε αυτή τη ζωή μειώνεται. Αυτό μπορεί να προκαλέσει θλίψη, μια επείγουσα ανάγκη να εκπληρώσεις τους στόχους σου ή ακόμα και κατάθλιψη.

Εάν αξιοποιηθεί σωστά, αυτό το συναίσθημα μπορεί να τροφοδοτήσει την επιθυμία να αξιοποιήσεις στο έπακρο τον χρόνο που σου απομένει και να κάνεις μια αλλαγή προς το καλύτερο.

Θέλεις να κάνεις δραστικές αλλαγές στον τρόπο ζωής σου

Ένα σημαντικό σημάδι της κρίσης της μέσης ηλικίας είναι ότι θέλεις να κάνεις δραστικές αλλαγές στον τρόπο ζωής σου, όπως να πουλήσεις το σπίτι σου και να μετακομίσεις, να ταξιδέψεις ή να εγκαταλείψεις μια μακροχρόνια δουλειά.

Αυτό δεν είναι πάντα κακό. Μερικές φορές, κατά τη διάρκεια μιας κρίσης μέσης ηλικίας, οι άνθρωποι βρίσκουν το θάρρος να κάνουν τα πράγματα που πάντα ήθελαν – αλλά ποτέ δεν ένιωσαν αρκετά θαρραλέοι για να τα καταφέρουν. Αυτή μπορεί να είναι μια απίστευτη και τόσο αναγκαία αλλαγή που προσφέρει ελευθερία και ανακούφιση από εξωγενείς προσδοκίες που μπορεί να σε κρατούσαν πίσω σε όλη σου τη ζωή.

Επομένως, το να επιτρέπεις στον εαυτό σου να κάνει δραστικές αλλαγές στη ζωή σου, μπορεί να είναι σημάδι κρίσης μέσης ηλικίας, αλλά ειλικρινά, πού είναι το πρόβλημα; (Αυτό βέβαια είναι άλλο θέμα, απλά το καταθέτουμε).

Κάνεις σημαντικές αλλαγές στην εμφάνισή σου

Καθώς αναζητάς νέες εμπειρίες, μπορεί να νιώσεις την ανάγκη για μια νέα ταυτότητα, η οποία μπορεί να ξεκινήσει με αλλαγές στην εμφάνισή σου. Αυτό μπορεί να εκφραστεί με το να ξεκινάς να γυμνάζεσαι πιο τακτικά ή εντατικά, να κάνεις μια δραστική αλλαγή στα μαλλιά σου, να αλλάξεις στυλ ή ακόμα και να κάνεις μια αισθητική επέμβαση.

Αν και δεν κάνουν όλοι όσοι περνάνε κρίση μέσης ηλικίας, αυτές τις ριζικές αλλαγές στην εμφάνισή τους, αυτές οι αλλαγές είναι ένα κοινό σημάδι.

Δεν ενδιαφέρεσαι πλέον για τη γνώμη των άλλων

Συνειδητοποιείς ότι η ζωή είναι πολύ μικρή για να μην κάνεις ότι σε κάνει ευτυχισμένη, γι’ αυτό δεν δίνεις πλέον σημασία στο τι πιστεύουν ή λένε οι άλλοι. Στην πραγματικότητα, τα περισσότερα από αυτή τη λίστα θα μπορούσαν να συμβούν επειδή δεν ενδιαφέρεσαι πλέον για τις απόψεις των άλλων για το πώς θα ζεις τη ζωή σου.

Μπορεί να είναι απίστευτα απελευθερωτικό να βιώσεις αυτή τη μοναδική στιγμή της ζωής σου.

pronews.gr

Διαβάστηκε 429 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.