Πέμπτη, 10η Οκτωμβρίου 2024  12:20 πμ
Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023 18:46

Αγρίνιο: Αμείωτο το ενδιαφέρον για το Δημοτικό Λαχανόκηπο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αμείωτο το ενδιαφέρον για το Δημοτικό Λαχανόκηπο όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”. 80 αγροτεμάχια από τα οποία οι ωφελούμενοι υποστηρίζουν με την παραγωγή τους τις κοινωνικές δομές του Δήμου Αγρίνιου.

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Αμείωτο είναι εδώ και 13 χρόνια που λειτουργεί ο δημοτικός λαχανόκηπος το ενδιαφέρον των Αγρινιωτών, καθώς αποτελεί μια ιδιαίτερη δομή του Δήμου Αγρινίου με έντονα παραγωγικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά, όπου τόσο πολύ ανάγκη έχει η τοπική κοινωνία.

Τα τελευταία 10 χρόνια ο δημοτικός λαχανόκηπος λειτουργεί στο Γιαννούζι, ενώ πριν μεταφερθεί στο Γιαννούζι λειτουργούσε και τρία χρόνια στην περιοχή του Emileon, ενώ κάθε χρόνο λίγο πριν τον Μάιο, που ξεκινά η έναρξη της λειτουργίας του, το ενδιαφέρον για τις αιτήσεις συμμετοχής είναι ιδιαίτερα αυξημένο.

Λειτουργούν 80 αγροτεμάχια μεταξύ 50 και 70 τ.μ., ανάλογα το σημείο που και το πώς διαμορφώνεται η έκταση του δημοτικού λαχανόκηπου. Το 10% της παραγωγής διατίθεται στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου, στις δομές αστέγων και στο συσσίτιο του Δήμου.

Οι καλλιέργειες είναι στο 100% είναι βιολογικές, ενώ οι ωφελούμενοι μέχρι και τον Δεκέμβριο που υπάρχει παραγωγή είναι καθημερινά «επί το έργο».

Ανέκαθεν, όπως προαναφέραμε, υπήρχε ενδιαφέρον, αλλά ουδέποτε δημιουργήθηκε πρόβλημα, ώστε κάποιος να θέλει και να μην υπάρχει διαθέσιμος χώρος.

Σχεδιάστηκε να λειτουργεί σύμφωνα με τη διεθνή φιλοσοφία της αστικής γεωργίας, ενώ εδώ και τόσο χρόνια έχει γίνει τόπος συνάντησης ανθρώπων με μεράκι για την κηπουρική, στους οποίους παρέχεται, εκτός από γεωτεχνική υποστήριξη για τις καλλιεργητικές φροντίδες της παραγωγής τους και την κάλυψη των αναγκών τους, συμβουλευτική υποστήριξη.

Επιπλέον, σημαντικός σκοπός είναι η διατήρηση των τοπικών ποικιλιών που ανταποκρίνονται καλύτερα στις τοπικές συνθήκες και συνήθειες, όπως επίσης και η επαφή των μαθητών με τη γη, καθώς ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν μαθητές σχολείων έχουν επισκεφτεί το δημοτικό λαχανόκηπο και έχουν ξεναγηθεί.

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 398 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.